Buna ziua! Am anuntat si semnat demisia cu data de8-07-2019,anuntand angajatorul ca nu pot sta in preaviz deoarece pe data de 9-07-2019 aminceput munca la alta firma. Fostul angajator mi-a trimis Convocator in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. Fiind la servici pama seara am primit aviz de la posta joi seara iar eu am putut merge sa ridic recomandata abia sambata, convocarea fiind vineri. Deci mu am stiut despre ce vb in recomandata,am informat angajatorul printr-un ms pe whatsapp motivul neprezentarii la aceasta convocare. La ce masuri sa ma astept din partea fostului angajator?
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.