avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vanzare-cumparare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vanzare-cumparare autoturism

Buna ziua,

Cu 3 saptamani in urma am incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un autovehicul, predandu-i cumparatorului masina in cauza cu chei si talon, lipsind doar fiscalul, pentru care a trebuit sa alerg cateva zile sa-l obtin.
Astazi, cu 1 zi inainte sa finalizam vanzarea prin inregistrarea celor 5 exemplare ale contractului de vanzare-cumparare la primarie, cumparatorul m-a sunat si a zis ca a descoperit el ca nu stiu ce probleme are masina pe la motor (perfect functionala in momentul vanzarii), desi a mers si el cu ea atunci si nu a avut nicio obiectie, si acum ar vrea sa anulam tranzactia.
Este legal? Mie mi se pare cusuta cu ata alba, atata timp cat el a avut in posesie autovehiculul 3 saptamani si s-a folost de el.

Multumesc frumos pentru lamurire.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:05, 6 August 2019
cumparatorul a semnat cele 5 exemplare ale contractului?
Da

Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
gi-jane2, moderator
Daca a fost platit si pretul, nu vad care ar fi impedimentul pentru care ati inregistra tranzactia si i-ati inmana si restul de acte, impreuna cu Cartea de Identitate.
Daca pretul nu a fost platit, sau nu in totalitate, probabil ca va vrea o reducere. Puteti merge si in instanta, fiindca e o cauza civila.
E legal sa se razgandeasca, e la fel de legal sa-i cereti sa execute contractul semnat. Contractul e legea partilor.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina furata cu acte si 2 chei !!!... iultonnik iultonnik In urma cu aprox 2 saptamani am cumparat o masina (VW Golf 5 af 2004) din judetul Hunedoara(eu sunt in Caras-Severin)...masina cu numere rosii de HD la prima ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto anulare contract viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 In 8 oct . am vanduta masina personala .Cumparatorul a facut ce probe a dorit , a circulat , a ascultat motorul chestii de rutina etc..am mers am facut act de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare autoturism folosit todorileana todorileana Am incheiat un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism in urma cu 4 ani.Acest contact a fost scris de mana,in 2 exemplare,primind in schimbul sumei ... (vezi toată discuția)