Buna ziua, daca transport persoane la ocazie, poate chiar necunoscute, fara a cere/primi bani/alte foloase la schimb, cu masina personala, eu fiind persoana fizica fara nici un fel de licenta de transport etc., pot fi amendat de politie?
Multumesc :)
Nu cred ca ați înțeles, stau la țară, intr-un sat care nu prea are transport propriu catre oraș, singurele care iau oameni sunt cele ce vin din comune mai îndepărtate iar daca te iau, stai in picioare, cate 10 persoane înghesuite(asta in maxi-taxi care legal nu poate lua oameni in picioare).
Eu daca am drum spre oraș trec prin stația de autobuz si intreb cine dorește să meargă, gratuit, ca oricum am drum până in oraș si nu mă îmbogățesc cu 3 lei cat este prețul... . Știu cum e ca si eu am facut naveta câțiva ani pana mi-am luat autoturism. Recent poliția a început sa se răzbune pe șoferi pentru scandalul iscat la Caracal si amendează pe oricine are pasageri pe care nu ii cunoaște/nu sunt rude apropiate in mașină, sunt filtre la toate intrările in oraș, daca observa ca te-ai oprit si ai luat pe cineva la ocazie te opresc si te amendează.
In urma cu niste ani, firma m-a trimis la Brasov (din Bucuresti) pentru un proiect care a durat peste 1 an. Ma intorceam in fiecare weekend acasa cu masina personala, pentru care firma imi deconta carburantul. Aproape la fiecare drum opream sa iau si sa las in drumul meu pasageri la ocazie, fara sa iau vreodata cei 3-5-10 lei pe care mi-i ofereau (femei, persoane in varsta, copii, adolescente. Ca masura proprie de siguranta, nu am oprit niciodata pentru barbati ``in putere``)
Sunt convins ca un politist care ar fi observat acest fapt nu ar fi fost deloc convins ca o faceam benevol, mai ales ca si masina personala era departe de a fi vreun bolid, dar, va rog, citati-mi acel fragment de lege in baza careia pot fi pedepsit pentru fapte bune, si nu pentru presupuneri, din moment ce invocati nerespectarea legii.