avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis conducere emis in alt stat European.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis conducere emis in alt stat European.

Buna ziua.
In trecut am fost implicat pe teritoriul Romaniei, intr-un accident (carambol) soldat cu vatamare corporala, in urma caruia la acel moment permisul emis de statul roman mi-a fost retinut, pana la finalizarea anchetei ce a durat 2ani. In aceasta perioada am avut dovada stampilata lunar, cu drept de circulatie. Dupa finalizarea anchetei de 2ani, am fost gasit nevinovat si permisul mi-a fost restiuit.
Intre timp am plecat din Ro, sunt rezident in alt stat membru UE (Germania) unde mi-am schimbat permisul, avand in prezent permis conducere emis de statul german.
Intrebarea mea este: daca mai sunt implicat in Romania, intr-un accident usor, ca cel precedent si totusi vine ambulanta si se considera accident soldat cu vatamare corporala usoara, permisul (emis de statul german) mai poate fi retinut de Politia Romana pana la finalizarea anchetei? Imi castig existenta facand munca de teren in Europa si depind foarte mult de permisul de conducere.
Multumesc, pt. raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie rezultat cu vatamare corporala si fuga de la locul accidentului andreipavel andreipavel Buna ziua! Ma numesc Andrei Pavel, am 18 ani, si in data de 11 iulie am fost implicat intr-un accident de circulatie rezultat cu vatamarea corporala a unei ... (vezi toată discuția)
Retinere carnet conducere DIANA-MIHAELA DIANA-MIHAELA Va rog frumos , am o nelamurire ; astazi dimineata la TV - Realitatea , purtatorul de cuvant -Politia Capitalei , d-nul Cristian Ciocan ,a spus ca in caz de ... (vezi toată discuția)
Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)