Bună ziua de curând am fost implicat într-un accident rutier unde am lovit(atins pe picior cu bară un pieton ),ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni am solicitat un echipaj de poliție și unul de ambulanță numitul pieton refuzând serviciile ambulanței pe motiv ca nu are nimic țin să precizez ca eu având permisul de UK mi-a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau vătămare corporală din culpă și reținut cu deschiderea unui dosar penal pentru 6 luni acum vine întrebarea mea.
Eu dacă vreau să îmi ridic permisul cum procedez și dacă se poate fiind caz penal pentru ca înțeleg nu mai pot exercita dreptul de a conduce pe drumurile publice din România și din alte state membre ale UE pe toată durata procesului care poate dura 6 luni fiind permis eliberat de UK cred ca nu aș avea treabă cu asta și ar trebui sa mi-l restituie in băza unei cereri și declarați notariale pe propria răspundere ca nu voi conduce în România până la finalizarea procesului după expirarea celor 15 zile din dovadă de circulație cum procedez mă poate ajută cineva
Permisul vi se restituie numai dupa terminarea cercetarii penale.
Este dreptul dvs. sa incercati cu declaratia notariala, dar in legislatia romaneasca nu exista o astfel de posibilitate.