avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pentru un site similar cu olx.ro, unde utilizatorii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pentru un site similar cu olx.ro, unde utilizatorii pot plăti opțional pentru promovarea anunțului, trebuie casă de marcat și emis bon fiscal?

Buna ziua,

Am o intrebare la care am primit raspunsuri diferite de la diversi contabili. De aceea am recurs la a posta pe acest forum.

Pentru un site similar cu olx.ro, unde utilizatorii pot plati optional pentru promovarea anuntului, trebuie casa de marcat si emis bon fiscal?

Ce cod caen recomandati pentru aceasta activitate? Comert cu amanuntul - 47?

Deschid o firma noua si se pare ca, contabilii se contrazic pe aceasta intrebare si sunt posibil depasiti de situatie.

Sper pentru aceasta activitate sa nu fie nevoie de tiparirea unui bon la fiecare comanda, intrucat la peste 1000 de comenzi pe zi ar fi ceva de munca la casa.

Astept raspunsurile dvs. cu nerabdare.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:13, 14 August 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista obligatia in speta d-voastra. In OUG 28/1999 se mentioneaza clar ca trebuie ca serviciul sa fie prestat direct către populaţie. In cazul d-voastra nefiind direct, ci la distanta.

Art. 1. - (1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Multumesc pentru clarificare. Deci orice produs sau serviciu vandut online se considera la distanta si nu direct, deci prin urmare nu exista obligatia de casa de marcat la magazine online? Vroiam sa imi mai deschid 2 magazine care accepta plata cu cardul, unul care vinde accesorii auto si al doilea servicii de webdesign/creare site-uri.

Multumesc mult domnul Ioan Brutariu pentru informatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La bunuri, exceptia este daca vindeti prin corespondenta (deci nu de genul restaurentelor care au personal propriu si transporta produsele direct, nu prin curirer).

h) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă;
In concluzie cu alte cuvinte, daca transport bunurile prin curier, nu imi trebuie casa de marcat. Corect?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu va trebuie. Emiteti factura pt livrarea catre client, curierul va incasa banii in numele d-voastra (daca plata e numerar) si ii va vira in contul d-voastra.

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online Ibrahim Ibrahim Buna ziua, Urmeaza sa deschid un magazin online ce comercializeaza piese auto. Este necesara casa de marcat in cazul distribuitei prin curier? Dar in cazul ... (vezi toată discuția)
Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)