avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare imobil si teren in mediul rural
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare imobil si teren in mediul rural

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat legat de achizitionarea unui teren cu casa batraneasca in mediul rural.

Situatia este dupa cum urmeaza> am localizat o casa batraneasca de vanzare(5000 euro). cu tot cu teren , am luat legatura cu vanzatorul si am aflat ca defapt imobilul pus spre vanzare nu ii apartine, ci este pe numele mamei lui care a decedat in urma cu 10 ani. Omul cere 2000 euro avans, justificand ca acest avans ii trebuie pentru a plati impozitul pe acea casa (neplatit de 10 ani ) si a face itabularea, cadastru si trecerea in proprietate. Mentionez ca acest om, mai are un teren agricol, unde de asemenea nu s-a platit impozit pentru ultimii 10 ani. Persoana respectiva refuza sa se apuce de acte si de toate procedurile pana el nu are acel avans, practice refuza sa plateasca din banii lui taxa, presupunerea mea este ca nu dispune de lichiditati in aceasta clipa sa se apuce de transferul de proprietate.

Intrebarea mea este, cum ii pot da acestui om avansul respectiv, in asa fel incat si eu sa fiu asigurat ca in caz ca omul nu reuseste sa ia acea casa in proprietatea lui (diverse acte lipsa, sau rude care vor impiedica aceasta achizitie), ca imi voi recupera avansul dat fara probleme.

i-am propus un cont escrow in care sa livrez suma integral de unde va fi livrata n contul lui bancar dupa ce constractul de vanzare cumparare va fi semnat de amandoi. De asemenea a mentionat ceva legat de chitanta de mana si martori, dar nu stiu exact cat de acoperit dpdv legal voi fi in cazul in care el nu va reusi sa finalizeze procedura de trecere in proprietate pe numele lui si va trebui sa mi se restituie acea suma data avans.

Care este cea mai buna solutie pentru ambele parti in aceasta situatie ? ma intereseaza doar sa nu ma expun unui risc inutil si sa demarez aceasta achizitie cat de curand posibil.

Va multumesc anticipat,
Cu stima,
Anton
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:16, 6 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va dea dvs actele pe care le are momentan și insotiti-l la notariat pentru relații și dezbaterea succesiunii. Asa, aflati și dvs daca e in regula.
Suportati dvs costurile dezbaterii succesorale, păstrați tot dvs certificatul de mostenitor si documentația cadastrala, bineînțeles in final, cu o reducere proporționala a prețului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare teren si casa la tara anton_presedinte anton_presedinte Buna ziua, Am nevoie de un sfat legat de achizitionarea unui teren cu casa batraneasca in mediul rural. Situatia este dupa cum urmeaza> am ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont bancar-litigiu cu banca AndreiManea AndreiManea Buna ziua Am mostenit,dupa decesul unui unchi un cont bancar. Cu actele necesare,m-am prezentat la banca, pentru verificarea contului.Pe baza actelor, in ... (vezi toată discuția)
Solutii (pre)achizitie teren fara act proprietate enderalex enderalex buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau solutii privind urmatoarea situatie. doresc sa cumpar un teren in bucuresti, cu o casa inregistrata in ... (vezi toată discuția)