Buna ziua,
Vin cu o situație neplăcută și nu știu cum să o gestionez. Tatăl meu a decedat anul acesta in Aprilie. Ieri pe numele lui a venit o înștiințare de la o firma de recuperare creanțe, in care se specifica faptul că tata are o datorie către o firmă de telefonie mobila in suma de 117 lei, datorie care este din Ianuarie 2017. Am luat legătura cu firma de recuperari, să cer lamuriri. Ei mi-au cerut copie după certificatul de deces, l-am trimis după care mă așteptam să primesc niște răspunsuri. Acest lucru nu a fost posibil, deoarece agentul cu care am vorbit, mă obliga pur și simplu să îmi dau acordul verbal, iar acest lucru sa fie înregistrat audio, că de azi înainte mă ocup eu de această situație. Nu mi-am dat acest acord. Solicitand mai multe detalii, acesta vizibil iritat de refuzul meu de a fi înregistrată, și de faptul că nu spun ca îmi iau aceasta datorie pe mine, m-a repezit și a închis telefonul. Dacă erau oameni, cu bun simț și mă lămureau exact despre ce este vorba, aș fi plătit că nu e o sumă mare, dar pentru neprofesionalismul de care au dat dovadă, ar merita penalizați ! Succesiunea după tata s-a încheiat luna aceasta, fara ca această datorie să apară trecută undeva in actele de mostenire. Va rog sa îmi spuneți dacă firma de recuperare, poate executa silit moștenitorii ? Având în vedere că datoria e din Ianuarie 2017, mai este puțin și se prescrie sau nu ?