avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale popriri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

popriri

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca noul plafon privind popririle se va aplica doar la ANAF sau si la administratiile locale ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adina Lupascu , Practician in insolventa 15:01, 7 August 2019
Bună ziua,

Dacă faceți referire la Ordinul Președintelui ANAF nr. 727/2019 - publicat în data de 05.08.2019, la art. II din acesta se prevede că : „Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, Direcţia generală regională a finanţelor publice Bucureşti, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, precum şi organele fiscale din subordinea acestora, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin”.
Administrațiile locale nu fac parte din instituțiile care aplică prevederile ordinului, conform articolului menționat, deci dispozițiile nu afectează activitatea acestora. Mai mult, acest lucru rezultă și din faptul că este vorba despre un ordin al Președintelui ANAF, în subordinea căruia nu se află administrațiile publice locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea pfa cu activitate agricola care a depasit in 2015 venitul brut de 100.000e? AGRIS AGRIS Buna ziua. In cazul PFA care a depasit venitul in 2015 de 100.000E si are activitatea in productia agricola cum se face impozitarea ?Ramane tot la norma de ... (vezi toată discuția)
Administratia financiara, acelasi lucru cu anaf? WriTor WriTor Va salut! Trebuie sa fac o documentatie ,iar aceasta presupune, printre altele, o adeverinta de venit de la ANAF pe ultimele trei luni si,optional,dar necesara ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere Darie Tudor Darie Tudor Un functionar public angajat in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice avand functia publica de inspector, clasa I, gradul profesional asistent, ... (vezi toată discuția)