avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire cheltuieli intretinere

Am facut cerere de scutire plata intretinere conform legii pt. ca vom fi plecati intr-o luna timp de 18 zile consecutiv. In apartament locuim 2 persoane, iar cheltuielile pe persoana sunt doar cele de electricitate. La afisarea listei am fost trecuti cu 1 persoana. Este corect?Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 14:40, 10 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa treaca 0 persoane. Veti plati numai partile comune.
Contestati lista de intretinere in termenul legal, 10 zile. In scris! Cu nr de inregistrare. Dati sesizarea presedintelui.
Daca ati informat in timp util asociatia de proprietari,reprezentantii acesteia ar trebui sa opereze in evidente micsorarea numarului persoanelor care locuiesc in condominiu
Daca ati constatat ca nu a fost operata modificarea corecta a numarului de persoane,contestati valoarea impusa la intretinerea lunara,in termen legal de la afisare /sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare regularizarii situatiei
Am respectat intocmai cerintele conform L196/2018 si totusi raspunsul administratorului asociatiei a fost ca nu poate sa treaca "0" persoane ci minim "1" pt. ca "e de bun simt" . Cum pot sa contest daca nu vrea sa respecte legea?
Sper ca cererea ati facut-o in 2 exemplare si v-a dat nr de inregistrare.Contestati lista de intretinere, in scris, in termen de 10 zile de la afisare, la fel,2 exemplare. Asteptati raspunsul.Presedintele are obligatia sa va raspunda. Dupa aceea, mergeti in instanta.
Cand contestati lista, puteti sa-i spuneti ce aveti de gand...poate nu mai ajungeti la instanta.


mon73key a scris:

Cum pot sa contest daca nu vrea sa respecte legea?

Cereti sa va arate legea care sustine modul sau de operare si daca nu va arata ajutati-l "sa faca un pas in fata"
Depuneti contestatie scrisa la presedinte in termenul legal, asteptati respunsul tot in scris si tot in termenul legal iar daca nu va satisfice nici presedintele va trebui sa mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta cu plata pe noiembrie 2009 si totusi restantieri....?? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: Pe 30 decembrie sotul meu a fost la Asociatia de proprietari sa plateasca intretinerea pe ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere de scadere my_me my_me Buna ziua, as vrea sa ma ajutati. Mama mea impreuna cu nepoata mea stau cu chirie intr-un apartament intr-un bloc de locuinte. Pana anul trecut in octombrie ... (vezi toată discuția)
Lista intretinere - cheltuieli si semnaturi SethBV SethBV Buna ziua, am 2 intrebari cu privire la lista de intretinere: 1. In cazul in care consider o cheltuiala repartizata pe cota parte indiviza nejustificata ... (vezi toată discuția)