avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare cerere de scadere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare cerere de scadere

Buna ziua, as vrea sa ma ajutati.
Mama mea impreuna cu nepoata mea stau cu chirie intr-un apartament intr-un bloc de locuinte. Pana anul trecut in octombrie am stat si eu dar m-am mutat, in perioada respectiva facand cerere de scadere de la cheltuielile de intretinere, si nu a fost nici o problema. De atunci veneam impreuna cu sotul meu de cateva ori pe saptamana in vizita la mama mea, vizita care nu dura mai mult de 1-2 ore, iar vecinii impreuna cu seful de scara au inceput sa zica ca stam 4-5 in apartament si nu se declara, noi fiind doar in trecere. In iunie anul acesta a venit si fratele meu acasa pentru 20 de zile, iar mama l-a trecut la cheltuieli. In luna iulie, mai exact pe data de 4, mama mea impreuna cu fratele meu a fost nevoita sa plece din tara, iar nepoata a mai ramasa in locuinta pana pe data de 6 iulie cand a plecat din localitate si s-a intors pe data de 27 iulie si a plecat din nou pe data de 29iulie, in ziua respectiva cand am iesit din lift impreuna cu nepoata mea, seful de scara a sarit cu gura pe noi k ne-a vazut si nu ia in considerare cererea care am dus-o eu pe data de 21, pentru ele. spunand ca cererea trebuia sa treaca intai pe la el si ca am dus-o prea tarziu.(am ajuns mai tarziu cu respectiva cerere deoarece programul meu de lucru nu imi permitea sa ajung in timpul programului de functionare a asociatiei, iar pe seful de scara nu prea il gasesti pe acasa, preferand barurile). Acum cand s-a afisat lista la intretinere am vazut ca sunt trecute 3 persoane, in apartament nemailocuind nimeni decat un pisoi la care ma duc o data pe zi sa-i dau de mancare. Cand m-am dus la asociatie mi-a aratat cererea mea si scris mare pe ea anulat.
Ce pot face sa contest decizia aceasta?
Va multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 13:34, 14 August 2009
Faceti actiune in instanta solicitand reducerea numarului de persoane inregistrate in acest moment la intretinere!B-)
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
In instanta veti putea cere recalcularea debitelor catre asociatie tinand cont de numarul e persoane real care au locuit in apartament.
Daca ajung in istanta nu ar trebui sa am niste dovezi scrise cu vedere la numarul de persoane? Ma gandesc ca seful de scara fiind prieten de pahar, aproape, cu toti locatarii ei vor declara impotriva noastra. Ar fi vorba lui contra a noastra. Noi de cand ne-am mutat in acel bloc fiecare avea ceva cu noi, desi nu deranjam pe nimeni, probabil doar ca eram noi. Am mai citit ca as putea face o contestatie la lista de plata catre asociatie si daca nu primesc raspuns favorabil pot merge la primarie iar acestia sa vina in control.
Multumesc inca o data pentru promptitudine.
Este si aceasta o varianta dar cred ca mai bine incercati sa mergeti direct la primarie la serviciul care se ocupa de asociatiile de proprietari si sa depuneti o cerere scrisa acolo in acest sens , fiindca daca stati sa asteptati un eventual raspuns de la asociatie s-ar putea sa nu il primiti niciodata!B-)
@my_me
Cred ca dvs. ati gresit din start cu acea cerere dar se poate remedia.
Porniti exact de la ceea ce ati spus: contestarea listei de cheltuieli in termen de maxim 10 zile de la afisare. Contestatia trebuie depusa si inregistrata(cu stampila Asociatiei) la Presedintele de bloc si administrator. Mentionati si faptul ca ati depus respectiva cerere de scadere la seful de scara(aici a fost greseala dvs.-acea cerere se depune si inregistreaza la Presedinte) . Seful de scara isi asuma responsabilitatea pe lista cu persoanele pe care o comunica lunar, sub semnatura, administratorului in vederea stabilirii cheltuielilor.
Daca presedintele este un corect va da dispozitie sa vi se corecteze in luna urmatoarea. Daca nu asteptati max 7 zile(termenul prevazut de lege) raspunsul la contestatia dvs. dupa care, daca este nefavorabil, actionati in Instanta. Atasati neaparat contestatia si raspunsul la actiune.
Succes!

Alte discuții în legătură

Administrator; contestatii... pollet_a pollet_a Bun gasit. Am o problema cu d-l administrator al blocului. Mama mea a decedat din luna august. In garsoniera nu mai locuieste nimeni. Eu merg la 2-3 zile sa ... (vezi toată discuția)
Inca o persoana la intretinere AndreiD1992 AndreiD1992 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu cum se introduce de catre administartorul de bloc inca o persoana la intretinere fara a anunta chiriasul/propietarul din ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie de proprietari masterflo masterflo Buna seara va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...problema mea arata cam asa: doamna de la asociatia de proprietari (nu sefa de scara, cea care incaseaza ... (vezi toată discuția)