avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema asociatie de proprietari

Buna seara va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...problema mea arata cam asa: doamna de la asociatia de proprietari (nu sefa de scara, cea care incaseaza banii) ma incarca, atat pe mine cat si pe vecinii de pe scara, excesiv la factura de intretinere, ca un exemplu luna aceasta ma platit pentru 8 metrii cubi de apa rece 58 lei in conditiile in care metrul cub de apa rece este de 3,9 lei..si multe alte neconcordante in calcularea facturii de intretinere...Intrebarea mea este CUI SA MA ADRESEZ CU O RECLAMATIE?..CINE ESTE SEFUL EI?...CINE POATE SA O CONTROLEZE DE UNDE OBTINE DANSA SUMELE ALEA EXORBITANTE?...Va rog sa ma credeti ca am impresia ca doamna asta e d-zeu pe pamant..nimeni nu-i poate face nimic..va rog sa ma ajutati cu orice sugestie.Va multumesc #-o
Cel mai recent răspuns: masterflo , utilizator 12:55, 22 Iulie 2011
Casiera (presupun ca de ea este vorba) nu stabileste cheltuielile pentru fiecare apartament ci contabilul/cenzorul asociatiei impreuna cu administratorul. Listele sunt aprobate de presedintele asociatiei.

Puteti depune o reclamatie catre presedintele asociatiei care trebuie sa va raspunda in 30 de zile.
Dupa afisarea listelor de plata lunare aveti la dispozitie 10 zile in care puteti contesta in scris suma calculata.
Contestatia se face catre presedintele asociatiei si-acesta este obligat sa va raspunda cu explicatii in maxim 7 zile.
Consultati legea 230/2007 si HG 1588/2007 ce stau la baza desfasurarii activitatii asociatiilor de proprietari.
Pretul uni metru cub de apa, la noi in oras, este de mai bine de un an, de 5,41 le/m.c., pret facturat de furnizor. Daca intr-o luna mai sunt si ceva pierderi de apa in bloc, acest pret poate creste la nivelul asociatiei, in functie si de modalitatea de repartizare a pierderilor aplicata in asociatia dv. Pretul apei difera si de la oras la oras.
Va multumesc de raspuns..primul pas o sa fac o contestatie catre seful de asociatie dar aici am o nelamurire...pana la urma in cat timp trebuie sa primesc un raspuns?..unul din dvs spunea ca 30 zile celalalt 7 zile...pana la urma cum este?..unde pot verifica?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
masterflo, utilizator
Pentru o cerere ce trebuie supusa discutiei comitetului executiv, proprietarul va primi raspuns intr-un termen de maxim 30 de zile deoarece sedintele de comitet se tin odata pe luna.
O contestatie a sumelor afisate pe lista de plata nu necesita discutarea in comitet. Presedintele formuleaza raspunsul, dupa ce verifica cele sesiozate, impreuna cu administratorul, asa cum prevede HG 1588/2007:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;

Va multumesc mult de ajutor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Achitarea pierderilor de apa iricon iricon Buna ziua, Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 ... (vezi toată discuția)