avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor inmormantare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor inmormantare

Buna ziua, ma numesc Cristina Nicolescu si am o intrebare referitoare la articolul dvs prezentat pe 15.03.2019.
,,Reminder: Ajutor deces 2019: De azi, statul dă mai mulți bani de înmormântare ''
In articol se precizeaza ca acest ajutor de inmormantare se acorda în 2019, atunci când moare un salariat sau un pensionar (sau un membru al familiei acestora), persoanei care a suportat cheltuielile în urma decesului. Această persoană poate fi soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă.
In anul 2018, a decedat fratele meu, mentionez ca acesta nu era asigurat, dar eu sunt asigurata.
Eu pot solicita acest ajutor ? avand in vedere faptul ca a trecut un an, eu sunt sora dar am acte doveditoare ca m am ocupat de inmormantarea lui?

Cel mai recent răspuns: Cristina Nicolescu , utilizator 12:12, 9 August 2019
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare labuta labuta Acum un an de zile a decedat fratele meu(37 ani).A fost necesar sa suportam noi familia cheltuielile de inmormantare deoarece el nu avea nimic.Nu aveam dreptul ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces razvan61 razvan61 Fratele sotiei mele a decedat...de 4 ani ea il sustine atat financiar , cat si moral si social , nefiind asigurat...nu are nici o alta ruda...ea va suporta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Andrea84 Andrea84 Tatal meu a decedat si nu a fost asigurat sau pensionar. Fratele meu suporta cheltuielile el va beneficia de ajutor de inmormantare sau nu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)