avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Avem custodie comuna a unui mknor de 12 ani cu domiciliu la mama. Cui ne adresam pentru schimbarea domiciliului la tatal cu acordul partilor?
Tatal locuieste in Germania si vrea sa il ia pe minor la el.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:09, 8 August 2019
Chiar dacă sunteti de acord nu inseamna ca instanta nu va verifica care este interesul superior al copilului,ce condiții are tatăl prin realizarea unei anchete sociale etc.Va adresați instanței competente din România.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Instanța competentă este cea de la reședința statornică a minorului!
Într-adevăr, puteți formula o tranzacție dar instanța nu o va consfinți printr-o hotărâre de expedient fără administrarea unui probatoriu din care să rezulte, indubitabil, că această "relocare" da valență principiului interesului superior al minorului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie BRalucaM BRalucaM Bună seara! Aș avea o întrebare. Dacă tatăl copilului meu este plecat din țară și vrea să-mi dea custodia totală a copilului, se poate de unde e el? ... (vezi toată discuția)
Custodie minor ankarusu ankarusu Buna ziua, As putea angaja un avocat sa ma reprezinte intr un proces de custodie pentru un minor? Locuiesc in Germania. Nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala stabilire domciliu minor marevna marevna Sunt in proces cu fostul concubin, pentru stabilire domiciliu minor si pensie alimentara. Eu am initiat actiunea. Am cerut stabilirea domiciliului la mine. ... (vezi toată discuția)