avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota minima legala a fratilor testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota minima legala a fratilor testament

Buna ziua,
Tatal doreste sa lase mostenire prin testament o casa celor doi copii, insa nu impartita in mod egal. Astfel, el doreste sa lase cota minima legala copilului 1 (C1) si restul copilului 2 (C2). As dori sa stiu care este cadrul legal ce face referire la aceasta cota minima de care are dreptul unul din copii, precum si la succesiunea prin testament (conditii de indeplinit).
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:52, 8 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezerva succesorala- art 1088 Cod civil.
Testamentul- art.986 și următoarele din Codul civil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Totalul cotitatii disponibile este de 1/2 din masa succesorala.
Cotele in care se imparte aceasta cota sunt la libera alegere a testatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Testament, posibilitate de modificare cotă rezervatar Giuta Giuta Socrul meu a lasat prin testament averea sa sotiei si celor 2 copii. Sotul meu, fiind din prima casatorie, a fost mentionat ca mostenitor rezervatar. Cota lui ... (vezi toată discuția)
Speță - rezerva succesorală când unul din doi legatari moare înaintea testatorului Foldi2 Foldi2 Defunctul A lasă prin testament unui fiu B 2/3 dintr-un imobil, iar celuilalt fiu C cota de 1/3, numindu-i legatari cu titlu particular. ... (vezi toată discuția)