avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligativitate casa de marcat electronica pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligativitate casa de marcat electronica pentru Intreprindere Individuala

Buna ziua,
As avea o rugaminte. Ati putea va rog sa ne confirmati, daca ne trebuie sau nu casa de marcat electronica, pentru o Intreprindere Individuala. Oferim servicii photo booth (cabina foto mobila) la diverse evenimente.
Aceasta activitate se incadreaza ca si "activitate desfasurata ca profesie liberala"?

Codul CAEN este 9609.

Mai jos am gasit doua link-uri care le-am gasit si cred ca se incadreaza la exceptie, cu privire la obligativitatea casei de marcat electronice.

[ link extern ]

[ link extern ]

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:15, 8 August 2019
Cum sa fie vorba de profesie liberala? In normele la OUG 28/1999, cu referire la ce spuneti d-voastra se precizeaza asa:

Art. 15. - Intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă profesiile liberale, sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi potrivit Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cum ar fi, fără însă a ne limita la acestea, cele desfăşurate de către medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, precum şi de alte persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ.

Deci, parerea mea ca trebuie, Legea nr. 136/2019:

(2) Până la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, au obligaţia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale prevăzute la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc frumos!
Personal ma gandeam ca s-ar incadra in domeniul artistic, la fel ca si in cazul fotografilor.
TheodorDoru a scris:

Personal ma gandeam ca s-ar incadra in domeniul artistic, la fel ca si in cazul fotografilor.



In OUG 28/1999 se mentioneaza "persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ." Nu cred ca o cabina fotografica automata se poate incadra ca un serviciu artistic cu caracter profesional prestat de o persoana fizica.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesiile libere sub toate formele de organizare crina_timofte crina_timofte Serviciile fotografice si video intra in categoria profesiile libere sub toate formele de organizare? Fotograful poate fi considerat o persoana fizica care ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ca un medic cu cabinet organizat sub formă de srl să dețină casă de marcat? tiberiu60 tiberiu60 Un medic care are cabinet medical organizat sub forma de SRL (asociat unic) este obligat conform legilor fiscale in vigoare sa detina casa de ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat obligatorie pentru cabinet medical individual? ciandreiciu ciandreiciu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu info in legatura cu un Cabinet Medical Individual. Vreau sa stiu daca exista obligativitatea dotarii cu casa de marcat si ... (vezi toată discuția)