avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animal de companie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animal de companie

Buna ziua
Locuiesc în bloc ANL de aproximativ 2 ani cu 6 copii si am un cățel bucuria lor dar am primit de la primărie administratorul bl. O notificare ca am 3 zile sa scap de el sau imi rezilieaza contractul de închiriere. Asa ar fi conform art.21 alin. 2 din 31.10.2013 /321
Ma poate ajuta cineva cu sfat și îndrumare ce as putea sa fac?????
Gândiți și dvs câtă tristețe o sa fi in sufletele copiilor mei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 17:51, 11 August 2019
Da, este vorba de o hotarare a consiliului local. mergeti la Consiliul Local sau gasiti pe pagina lor aceasta hotarare si vedeti ce spune la articolul respectiv

gigiz a scris:

Am inteles. Este vorba de o hotarare a Consiliuli Local.
Asa cum ma asteptam este bau-bau ptr. ca nici acolo nu poate fi o asemenea interdictie.
Cel mult ptr. zgomot exagerat sau intr-un interval orar nepotrivit se pot aplica prevederile legii 61/1991 actualizata in 2011. Dar nu oricum. Trebuie sa se constate de persoana autorizata ca s-au depasit anumiti parametri de zgomot, ca au fost deranjati ceilalti locatari etc.
In fine cred ca aveti pe acolo un locatar care nu iubeste amimalele.
Incercati sa vorbiti cu cei de la primarie si sa rezolvati amiabil.
Iar la catel sa nu renuntati. Ingrijiti-va sa nu deranjeze locatarii si in rest veti avea numai satisfactii. Un catel va poate modela copilul.
Succes!

Revin cu o precizare: cand ati incheiat contractul cu ei exista acest HCL ? si daca da ,cum s-a finalizat incheierea acestui contract? stiind ca dvs aveati catelul ? Corect ar fi sa vedeti la litera Legii , si apoi sa hotarati ce-i de facut : cea mai buna cale este cea amiabila cu vecinii si mers la Consiliul Local.

gigiz a scris:

MOISIN RAZVAN CATALIN a scris:

Asa ar fi conform art.21 alin. 2 din 31.10.2013 /321

Ma iertati dar nu inteleg. Este vorba de legea 321 din 2013 ? sau care lege ?
Dvs. v-ati documentat sa vedeti ce scrie in legea invocata?
Eu nu o gasesc.
Oricum, eu nu cred ca administratorul respectiv are motive sa va ameninte cu rezilierea contractului de inchiriere. Eventual se pot aplica niste sanctiuni daca este asa mare deranj cu acel catel dar nu rezilierea contractului.
Apropo, in contractual de inchiriere aveti stipulata interdictia de a detine un animal de companie? Nici asta nu cred.
Eu cred ca aici este vorba de bau-bau

ibiono a scris:

Da, este vorba de o hotarare a consiliului local. mergeti la Consiliul Local sau gasiti pe pagina lor aceasta hotarare si vedeti ce spune la articolul respectiv

Ok. Este posibil desi nu mi se pare in ordine. Acolo nu cred ca este o interdictie pur si simplu.
Trebuie sa fie acolo si o motivare sau niste nuante ale acelei interdictii.
M-as duce pe pagina lor sa ma documentez...dar nu stiu care este localitatea domnului MOISIN RAZVAN CATALIN .
Ma ajutati?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere dsorin dsorin Buna ziua, Pe data de 1 septembrie 2011 am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament cu 2 camere, pe durata unui an. Contractul nu este ... (vezi toată discuția)
Cine plateste racordarea la utilitati pt un anl nou construit? MCA2014 MCA2014 Buna ziua. Sa va spun povestea a 3 blocuri ANL respectiv a chiriasilor din ele. Dupa lungi asteptari, s-au repartizat 3 blocuri anl adica 42 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere anl cocochannel cocochannel Buna ziua! M-ar interesa foarte mult sa stiu cine si cum face calculul intretinerii la ANL-uri. Vreau sa va spun ca locuiesc intr-o garsoniera ANL,1 an an de ... (vezi toată discuția)