avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli intretinere ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli intretinere ANL

Buna ziua!
M-ar interesa foarte mult sa stiu cine si cum face calculul intretinerii la ANL-uri.
Vreau sa va spun ca locuiesc intr-o garsoniera ANL,1 an an de zile am fost plecata din tara,iar plata facturilor pentru intretinere (caldura) au fost de 3-4 milioane de lei,asta dupa ce mi-am montat repartitoare.In momentul in care am intrebat pe seful scarii (sau cum se cheama mai nou) de ce trebuie sa platesc acesti bani-contravaloare caldura,mi-a raspuns ca nu se mai iau in considerare repartitoarele,ca unii locatari "fura" ,ca nu au un control exact al citirii repartitoarelor si ca....au copii mici,si asta e hotarirea celorlalti locatari.As vrea sa stiu ce se poate face in acest caz,adica daca nu am consumat,cine ma poate obliga sa platesc ceea ce ceilalti locatari au consumat,si daca este legal acest lucru.Unde ma pot adresa,pentru ca este clar ca este un abuz.
La asociatie mi s-a spus ca asta e hotarirea locatarilor,si administratora nu poate interveni in nici un fel.
Mentionez ca si pe perioada verii intretinerea este destul de mare (2-2.5 milioane lei vechi) ,si nu inteleg cine si cum o calculeaza (in momentul in care am intrebat administratora de modul cum se calculeaza intretinerea,mi-a zis:"da,dar cind statul v-a dat sa aveti unde locui,cum a fost?"
Prin urmare,as vrea sa stiu cine sau unde este reglementat acest lucru (calcul plata),unde se pot reclama abuzurile,si ce se poate face.
In speranta ca ma veti ajuta,va multumesc mult!
P.S. daca acum am o restanta de 12 milioane ,si tinind cont ca din decembrie se reinoiesc contractele de inchiriere,ma va putea afecta in vreun fel aceasta restanta?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:49, 15 Octombrie 2009
Fiind chiriasa, cred ca trebuie sa va adresati, nu administratorei, ci proprietarului, adica societatii care v-a inchiriat locuinta.
Pai...primaria,nu?
Exista vreo lege,sau e reglementat cumva acest lucru?
Practic,daca acest "sef de scara",impreuna cu ceilalti locatari (cel putin asa a spus el),au hotarit sa nu se mai ia in considerare repartitoarele,ce pot face?
E clar: Platesc ce consuma altii=abuz.
Nu cred ca primaria s-ar implica in asta,cred ca e o mare cirdasie,pe undeva...(asociatie-ei accepta,si inchid ochii,poate ca au si ceva profit din asta,salarii,nu stiu,si ceilalti locatari care consuma mai mult si platesc mai putin+ignoranta celorlalti).
Nu va mai ganditi ca cine profita din aceasta mizerie. Pur si simplu mergeti cu o cerere in sensul celor dorite de Dv. exact acolo unde ati inchiriat apartamentul si vedeti ce se intampla. Nu puteti sa stati si sa asteptati sa vina bomba atomica peste Dv., ca asa s-au vorbit SUA cu Rusia.
Scuzati comparatia, dar daca vreti sa vedeti ce se poate rezolva, trebuie sa vorbiti cu "proprietarul", adica primaria, daca asa ziceti.
Cat priveste problema restantei de 1200 de lei, asta poate fi o problema daca Asociatia va reclama la Regia care administreaza ANL-ul unde locuiti. Cititi in contractul de inchiriere care sunt clauzele de reziliere. In orice caz, neplata caldurii poate dauna tuturor locatarilor, daca datoriile cresc vi se pot opri utilitatile, asta inseamna motiv de cearta cu vecinii, de unde rezulta ca sunteti un factor perturbator al linistii celorlati. Asta sigur e motiv de reziliere contract. Asa ca rezolvati cumva problema ca oricum nu va prea inghit vecinii, din cate am vazut nici nu prea ati locuit acolo si sunt voci care va reproseaza ca daca stati la ANL, ar trebui sa va ganditi la momentul cand ati primit locuinta "de pomana". Aveti grija cu carcotasii!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
Carcotasa e administratora, nu locatarii. Administratora, in loc sa-i raspunda profesionist sau macar cu bunavointa, ce se intampla cu repartitoarele care nu sunt folosite, ii da un raspuns in "doi peri", ca si cum i-ar fi dat ea locuita din averea ei personala.
Proprietarul blocului, oricare ar fi el, trebuie sa-si verifice personalul inscaunat, sa administreze, nu sa incondeieze locatarii, fie si chiriasi.
Acestia isi platesc chiria catre proprietar care le e dator cu o administratie corecta, daca a pus repartitoare, pai acele repartitoare sa fie functionale, nu sa lase la latitudinea celorlalti chiriasi sa administreze ei condominiul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei asoc de proprietari este obligatorie? adra2004 adra2004 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc ANL si sunt proprietar al apartamentului respectiv de aproape 3 ani. Blocul are apartamente si garsoniere dispuse pe 2 scari ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la repartitoarele de caldura carllod carllod Sunt membru intr-o aociatie de locatari,la bloc ANL din Constanta,deci inca suntem chiriasi,pana vor fi scoase la vanzare.Intrebarea mea este cum pot renunta ... (vezi toată discuția)
Calcul pausal... si nu exista asociatie de propietari istanmoni istanmoni Dragi oameni buni, M-am mutat de curand (1 oct 2010) intr-un bloc cu 2 scari si cu cate 6 apartamente pe scara (deci in total 12 apartamente). Blocul are 2 ... (vezi toată discuția)