Buna ziua .
Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la activitatea unei I.I. , eu neavand experienta deloc in acest sens.
Intreprinderea individuala a fost infiintata in 2013 ca urmare a accesarii unor fonduri europene ( domeniul de activitate crestera animalelor ).Proiectul a durat 5 ani timp in care s-a tinut evidenta contabila si au fost depuse toate declaratiile necesare . Dupa acesti 5 ani si pana in prezent nu s-a mai tinut nici o evidenta si nu am mai fost depusa nici o declaratie ( perioada fiind de 1 an si jumatate aprox). ANAF nu a trimis nici o instiintare, ceva, legat de vreo obligatie fiscala restanta.
Animalele care au facut obiectul proiectului au continuat sa existe ( cu diferentele de rigoare) doar ca nu s-a mai emis nici o chitanta sau act doveditor al valorii obtinute in urma unei vanzari ... s-au incasat in schimb subventiile corespunzatoare .
Intrebarile mele sunt :
1) Ce obligatii fiscale , declaratii ar fi trebuit indeplinite/depuse pana in prezent ?
2) Exista posibilitatea transferului de proprietate al animalelor catre o persoana fizica ? Cum se procedeaza ?
3) Pentru inchiderea I.I. ce trebuie facut ? Care sunt etapele ?
O sa incep cu partea legata de faptul ca anaf trimite sau nu atentionari pentru problemele care apar in relatia intreprinderii individuale cu ei: ei pot sa va controleze pe ultimii cinci ani in urma. Adica nu e nevoie sa descopere in anul curent sau anul urmator ca nu ati depus o declaratie, ceva la timp sau corect completata sau ca nu ati facut o plata corect si la timp. Pot sa va descopere mai tarziu, peste trei sau patru ani. Dumneavoastra sunteti obligata sa pastati corect indosariate actele contabile si registrele minim cinci ani, incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator.
Trebuia sa fi completat registrul jurnal de incasari si plati si sa fi depus in continuare declaratia 201 si acum in ultimii doi ani declaratia unica pe fiecare an si sa faceti plata imiozitulu pe venitul agricol daca era cazul conform declaratiei asa cum ati facut initial. Nu stiu cazul concret al dumneavoastra..
Daca doriti sa inchideti inreprinerea individuala, nu mai primiti subventie si trebuie mai intai sa aduceti relatia cu anaf la zi. Apoi megeti cu actele de la infiintarea I.I. mai intai la registrul comertului pentru radiere si apoi la finate sa depuneti ultima declarate unica pentru aderea si din eidenta lor. Da interesati-va direct la cei unde ati depus solicitarea anul acesta pentru subventie (APIA) cum sa procedati cu vanzarea animalelor si radiera I.I. si de la ei. Poate stie medicul veterinar din sat sa va ajute..
Inchidere pfa
prest
Buna ziua.
Pentru a inchide un PFA se depune la ANAF declaratia 200 pt.anul 2017 si se plateste impozitul final aferent anului 2017?
Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.