avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legalitate?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legalitate?

In luna februarie a.c. am depus la sediul fostei societăți Rolast, din Piteşti, la arhivă, o cerere de eliberare acte cu venitul brut, pentru perioada in care am fost angajat. In data de 06 august, primesc un telefon de la o doamnă, care mă anunță că, deoarece o societate privată a preluat arhiva de la Rolast, dacă doresc soluționarea cererii mele, va trebui să achit o taxă(undeva pe la 350 de lei). I-am comunicat că, la data depunerii cererii mele, nu se percepea nicio taxă şi nu cred că este legal să se perceapă ulterior(sau tocmai ăsta a fost scopul afacerii). Am rugat-o să-mi trimită pe sdresa mea de e-mail, temeiul legal prin care societatea poate sa-mi ceara o taxă, retroactiv. Ințeleg să ceară celor care vin după preluarea arhivei, nu celor care au depus anterior. Sau tocmai în asta a constat afacerea. Să vedem câte cereri sunt şi cât să cerem ca să ne imbogățim.
Pe scurt, cât de legală este perceperea acestei taxe, retroactiv?

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta - arhivele nationale cristiannegru cristiannegru Tatal meu a dat in judecata Arhivele Nationale pentru eliberarea unei adeverinte de munca din care sa rezulte salariile si sporurile cu caracter permanent ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar somaj verax4me verax4me Buna ziua, am fost disponibilizat la 1 martie a.c. Am fost anuntat verbal de angajator cu cca 5 zile inainte de disponibilizare. Deci de la 1 martie a.c. am ... (vezi toată discuția)
Adeverinte sporuri Simona.Teschere Simona.Teschere As dori va rog, daca se poate, niste informatii privind felul in care as putea obtine in vederea pensionarii sporul pt grupa a 2-a si sporul pt orele de noapte ... (vezi toată discuția)