avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Construcție
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Construcție

Buna ziua. Am și eu o întrebare . Dacă am demolat și tot odată am și construit o casa la roșu, ce pot sa fac ca totul sa devină legal??? Ca am înțeles ca au dreptul sa îmi dărâme casa dacă nu am autorizație și sa îmi facă dosar penal.... nu știu ce tre sa fac și sunt ft speriata... va multumesc
Cel mai recent răspuns: ~stapuv~ , utilizator 07:51, 9 August 2019
Legat de demolare - legal va trebuia o autorizatie de demolare ... in conditiile date nu cred ca se mai pune problema emiterii uneia, eventual declarati ca era atat de veche si rea incat s-a daramat singura.

Legat de constructie - vedeti pe siteul INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCȚII la sectiunea autorizari diriginti de santier, registrul dirigintilor de santier, si cautati un diriginte de santier din jud d-voastra care sa fie autorizat in domeniul: constructii civile clasa de importanta de la B la D. Dirigintele de santier o sa va poata indruma ce trebuie facut mai departe.

Ca si idee, trebuie scoasa autorizatie constructie, facut proiect (depinde in ce stadiu de construire este) si acuma daca e construita expertiza tehnica.

Pot sa va mai spun ca sigur, dar sigur expertul o sa va dea niste consolidari la casa. Daca nu ati avut proiect (oamenii chiar daca au proiect) sigur la armare ati armat mai putin decat e necesar. Se poate sa va asteptati si la niste subzidiri daca nu sunt destul de adanci fundatiile.

De demolat nu poate nimeni sa o demoleze decat dupa ce va da in judecata si se termina procesul definitiv, pana atunci puteti face sa intrati in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Demolare naturala casa din cărămidă nearsa Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. La casa de la țară, in Contractul de vânzare-cumpărare apare și o construcție separată de Casă și anume o bucătărie de vară de 27 mp, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie floredfox floredfox Este necesara autorizatie de construire pentru lucrari la o constuctie nefinalizata pe hotar ,constructie ,,la rosu\'\' din anul 1992? (vezi toată discuția)