avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna seara!
Va rog frumos:
Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani(martie 2020). In august a.c. voi naste cel de-al doilea copil.
1.In cate zile de la nastere trebuie sa depun actele pentru indemnizatie crestere pentru cel de-al doilea?
2. Voi primi in continuare indemnizatie pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil?
3. Pentru cel de-al doilea voi primi din august 2019 pana in august 2021?
4. Cand am depus dosarul pentru indemnizatie-primul copil,am declarat ca o luna din concediu ii revine tatalui. Mai este valabil acest lucru pentru acum daca se naste cel de-al doilea copil? Sau aceasta luna de concediu ii va reveni la implinirea a doi ani a celui de-al doilea?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 11 August 2019
1. Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.

Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.

2./3./4.
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

In functie de situatia tatalui , veti primi sau nu indemnizatie pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil (ccc) ionpopescu4321 ionpopescu4321 Buna ziua, Ma aflu in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. As dori sa aflu cu exactitate care este data la care trebuie sa revin ... (vezi toată discuția)
Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)