Numele meu este B.V. si lucrez la SC Adient Romania.In Contractul Colectiv de Munca este prevazuta acordarea unei preme (al 13 -lea salariu) in 3 transe: de Paste; la Vacanta de Vara si de Craciun.
Una din conditiile pt care NU se acorda una din transele premei este:"angajatul a avut minim 15 zile lucratoare in concediu medical in perioada de referinta (astfel, incepand cu cea de a 16-a zi in concediu medical, transa corespunzatoare a celui de al 13-lea salariu in perioada de referinta nu se mai acorda). Exceptie fac angajatii care au avut concedii medicale cu internare si in continuarea internarii pe acelasi diagnostic, concedii medicale pentru ingrijire copil bolnav, concedii medicale datorate accidentelor de munca sau imbolnavirilor profesionale."
"NOTA: Perioada de referinta este formata din lunile complete anterioare lunii in care se face plata, aflate intre doua transe al celui de al 13-lea salariu, respectiv intre cele trei evenimente principale ale anului: Paste, Vacanta de Vara, Craciun."Aceste precizari sunt preluate din Nota Informativa trimisa pe e-mail de fiecare data cand urmeaza acordarea premei.
Eu am fost in concediu medical din 1 martie si pana pe 24 aprilie inclusiv fara internare, astfel: in martie am avut 29 zile concediu medical (19 zile lucratoare) pe acelasi cod de boala; in aprilie am avut 24 zile concediu medical (18zile lucratoare) pe cod diferit de boala fata de martie, dar acelasi cod pt luna aprilie.
Prema de Paste (22 aprilie) nu mi-a fost acordata de catre conducere, invocandu-se conditia descrisa mai sus - ceea ce este corect.
Problema este cu cea de-a 2-a prema (cea pt Vacanta de Vara - 25 iulie) pe care de asemenea conducerea nu mi-a acordat-o invocand acelasi motiv ca si pt prema de Paste si mi-au spus ca s-a luat in considerare si luna aprilie.
Intrebarea mea este: daca scrie clar in nota informativa sa nu depasesc 15 zile lucratoare in concediu medical "in perioada de referinta", iar aceasta perioada este descrisa mai jos ca este formata din lunile complete dintre 2 transe, este corect cum a procedat conducerea fabricii sa nu imi acorde nici cea de-a 2-a prema?
Adica eu inteleg ca perioada de referinta inseamna lunile MAI si IUNIE, dupa cum este descrisa in NOTA.
Va multumesc pt raspuns.
Am nevoie de un sfat: ce as putea face pt a mi se acorda aceasta prema pe care conducerea fabricii mi-a refuzat-o.....asta daca mai este posibila recuperarea ei.
Concediu
cospyn
\\"Sunt incadrata pe post din septembrie 2013, pe perioada determinata ( am obtinut postul in urma participarii la concurs, insa nu am definitivatul).
In ... (vezi toată discuția)