avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

Care este cea mai buna solutie sa-ti pui la adapost averea in conditiile urmatoare:casatorita cu un copil,sotul (singur la parinti)primeste o mostenire de la parinti si bunici(singurul nepot) si vrea sa-si lase mostenire( prin testament sau alta varianta pe care nu o stiu)copilului rezultat din casatorie fara ca copilul rezultat dintr-o relatie extraconjugala(si recunoscut prin santaj) sa primeasca vreun drept din aceasta mostenire.

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters114997 , utilizator 10:05, 2 Decembrie 2009
Teoretic nu se poate. Copilul dinaintea casatoriei are drept de mostenire in orice conditii. El poate ataca orice act facut de parintele care vrea sa-l inlature de la mostenire.
Practic, in timpul vietii tatal poate face ce doreste cu averea lui, de exemplu sa o vanda ( chiar si copilului rezultat din casatorie).
buna ziua!
copilul din afara casatoriei are aceleasi dr ca si copilul din casatorie.
nu mi se pare etic si moral ca acel copil sa nu primeasca nimic de pe urma tatalui sau.
Nu vad de ce trebuie sa-i lase mostenire doar unui copil ptr ca nu poate acest lucru ,amandoi fratii avand vocatie succesorala. Daca vrea sa nu-i lase celuilalt copil nimic,sa-i faca acte de vz-cump copilului din casatorie.Nu este etic,dar este sanatos pentru ca fiecare dintre noi decidem liberi in ceea ce ne priveste.Nu ne intereseaza moptivele personale.
Asa e , nu este etic si moral, dar notarii stiu sa intocmeasca acte pe care nu le mai desface nimeni! Gresesc? Ei nu stiu ce e etica si morala!
depinde din punctul cui de vedere privim lucrurile.dar hai sa nu-i punem la zid fiecare cu meseria lui.

Alte discuții în legătură

Impartire avere. akantha akantha as dori un sfat.... parintii vor sa lase situatia averi, lamurita de acum, adica sa decida ei cine primeste ce, (exista un copil al tatalui afara din ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cumparare cristina1580c cristina1580c Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri, va rog frumos. Tatal meu are o garsoniera si asi dori sa-mi spuneti daca se poate trece in contractul ... (vezi toată discuția)
Mostenire Jumong Jumong Tatal meu mai are un copil din alta casatorie. Toata bunurile lui sunt dobandite in aceasta casatorie cu mama mea. Ce mostenire ar putea primi fratele meu, in ... (vezi toată discuția)