avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare mamă-fiică: care este calea juridică prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare mamă-fiică: care este calea juridică prin care, după ce ii voi cumpăra fiicei mele (32 de ani) o locuință, eu să nu mai am nici o obligație față de ea?

Buna ziua, sunt divortata si singura de 20 de ani si locuiesc impreuna cu fiica mea de 32 ani intr-un apartament de 4 camere.
Aceasta doreste sa vand apartamentul, sa ne separam, cumparand 2 spatii de locuit mai mici, pe numele fiecareia dintre noi.
Pana in prezent fiica mea nu a arata respect fata de nimic, fata de nimeni. locurile de munca le schimba de 2-3 ori intr-un an iar respectul fata de persoana mea este nul avand o atitudine brutala si vulgara de la varsta de 14 ani.
Nu este de acord sa trec ambele locuinte noi pe numele meu, cu toate ca are drept de mostenire dupa deces, fiind singurul meu copil.
Am experimentat pentru a vedea cum se descurca si i-am platit 3 ani chiria in alta parte dar 5 zile/saptamana era tot la mine invocand diferite motive.
Vrea o locuinta pe numele ei pe motiv ca are dreptul, fiind copilul meu, si ca nu mai poate astepta pana mor ca sa primeasca ceva.
Deoarece nu a dat dovada de suficienta maturitate pana in prezent, ma astept ca aceasta o sa vanda apartamentul , sau o sa il inchirieze sau mai rau sa il dea pe camata si tot la mine o sa vina. Intretinerea si reparatiile tot eu probabil ca voi fi nevoita sa le achit.
Deci, probabil voi avea inca o problema , si mai mare de rezolvat. Intrebarea mea este: legal care este calea juridica incat dupa ce ii voi cumpara ficei mele un spatiu de locuit pe numele acesteia , eu sa nu mai am nici o obligatie fata de aceasta chiar daca o sa vina la usa mea cu diferite cereri ( bani, intretinere, reparatii, sa doarma la mine, sau sa stea definitiv ptr ca nu il mai are, etc.)
Cred ca puteti intelege din putinele cuvintele scrise si vedea in ansamblu situatia delicata in care ma aflu de aproape 14ani, situatie din care nu stiu cum sa ies si sa ma si apar in viitor .
Ca parinti am face orice ptr copii nosti daca acestia ar arata intelegere si respect dar atunci cand suntem doar un sac de bani ptr ei, ce ar trebui sa facem??
Eu am obosit sa mai fac educatie la 32 de ani.
Vreau sa stea pe picioarele ei dar fara a imi transforma viata in viitor intr-un mare calvar, mai mare decat este acum.
Astept sfaturi legale, drastnice, ce pot fi aplicate si necontestate.
Multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: apo , utilizator 12:44, 27 August 2019
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna dragă, nu aveți nici o obligație legală față de fiică, din momentul in care a împlinit 18 ani!!!
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as inchide locuinta deconectand-o de la utilitati, apoi as pleca intr-o lunga excursie. La 32 de ani nu mai aveti decat cel mult o obligatie morala. A-i cumpara un apartament l-as vedea ca o mare greseala. Daca chiar sustineti ideia, cand ii cumparati treceti in CF dreptul dumneavoastra de a locui in ea. Asa nu o va putea vinde niciodata cat traiti (stie notarul cum sa il formuleze). DOAR DUMNEAVOASTRA manevrati banii. NICIODATA nu ii dati ei banii! Daca continuati cu ideea, va sfatuiesc ca nici macar sa nu-i spuneti unde veti cumpara.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca o ajutati prea mult. Fiica se bazeaza pe aceasta slabiciune a dvs. Chiar daca va e greu,spre binele ei lasati-o sa se dea cu capul de sus. Din experienta,va invata. IN NICI UN CAZ NU CUMPARATI PE NUMELE EI. Trebuie sa inteleaga ca ajutorul pe care i-l dati ii creeaza si anumite indatoriri. Si nu cu vorbe ci cu fapte. Succes!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu, nici nu am vazut vreun cuvânt dar la apartament fata are drept de moștenire după tata? Zic mostenire deoarece la divort e posibil ca tatal sa va fi lasat apartamentul la amundoua, ea fiind doar un copil atunci si acum crede ca are toate drepturile acolo Daca da, dati i cota parte dar daca nu, arătați ușa si mulțumiți de vizita fără a i oferi nimic doar o farfurie de mâncare daca intr-adevar ii e foame. Datoria legală s a încheiat la 18 ani sau la 26 daca a terminat vreo facultate, dar inima de mama din pacate zice altceva. D- voastră stiti ce e mai bine pt d- voastră. Ati muncit prea mult pentru ea până acum
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2019
valy_gaby94, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc. Asa este, dar este foarte greu sa o fac sa inteleaga acest aspect. Razboiul ei este mare.

Alte discuții în legătură

Anularea contractului de vanzare-cumparare dupa cativa ani alina3345 alina3345 Buna ziua. In urma cu 9 ani, mama a divortat si ca sa ne ia cu ea pe mine si sora mea, a facut la notar un contract de vanzare cumparare pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
Moºtenire - copii din douã cãsãtorii L_Eva L_Eva Bună ziua, soţul meu are o fiică înfiată din prima căsătorie. Prima soţie e decedată. Noi avem împreună un copil şi locuim în locuinţa mea, ... (vezi toată discuția)