avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare din locuinta copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare din locuinta copil major

evacuare din locuinta copil major
Cel mai recent răspuns: apo , utilizator 13:38, 21 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cam multe cuvinte, totusi. Nu va dor degetele de la atata tastat ?
se putea si ^ evacuare major^

apo a scris:

evacuare din locuinta copil major

Buna seara,
Imi cer scuze dar nu am scris mai mult deoarece eu am dat cautare pe acest subiect care ma intereseaza nestiind ca a fost inregistrat ca subiect principal.
Data fiind situatia, am sa detaliez subiectul:
In 2019 am avut urmatoarea situatie:

Separare mamă-fiică: care este calea juridică prin care, după ce ii voi cumpăra fiicei mele (32 de ani) o locuință, eu să nu mai am nici o obligație față de ea?

apo
Utilizator
13:43, 13 August 2019
Buna ziua, sunt divortata si singura de 20 de ani si locuiesc impreuna cu fiica mea de 32 ani intr-un apartament de 4 camere.
Aceasta doreste sa vand apartamentul, sa ne separam, cumparand 2 spatii de locuit mai mici, pe numele fiecareia dintre noi.
Pana in prezent fiica mea nu a arata respect fata de nimic, fata de nimeni. locurile de munca le schimba de 2-3 ori intr-un an iar respectul fata de persoana mea este nul avand o atitudine brutala si vulgara de la varsta de 14 ani.
Nu este de acord sa trec ambele locuinte noi pe numele meu, cu toate ca are drept de mostenire dupa deces, fiind singurul meu copil.
Am experimentat pentru a vedea cum se descurca si i-am platit 3 ani chiria in alta parte dar 5 zile/saptamana era tot la mine invocand diferite motive.
Vrea o locuinta pe numele ei pe motiv ca are dreptul, fiind copilul meu, si ca nu mai poate astepta pana mor ca sa primeasca ceva.
Deoarece nu a dat dovada de suficienta maturitate pana in prezent, ma astept ca aceasta o sa vanda apartamentul , sau o sa il inchirieze sau mai rau sa il dea pe camata si tot la mine o sa vina. Intretinerea si reparatiile tot eu probabil ca voi fi nevoita sa le achit.
Deci, probabil voi avea inca o problema , si mai mare de rezolvat. Intrebarea mea este: legal care este calea juridica incat dupa ce ii voi cumpara ficei mele un spatiu de locuit pe numele acesteia , eu sa nu mai am nici o obligatie fata de aceasta chiar daca o sa vina la usa mea cu diferite cereri ( bani, intretinere, reparatii, sa doarma la mine, sau sa stea definitiv ptr ca nu il mai are, etc.)
Cred ca puteti intelege din putinele cuvintele scrise si vedea in ansamblu situatia delicata in care ma aflu de aproape 14ani, situatie din care nu stiu cum sa ies si sa ma si apar in viitor .
Ca parinti am face orice ptr copii nosti daca acestia ar arata intelegere si respect dar atunci cand suntem doar un sac de bani ptr ei, ce ar trebui sa facem??
Eu am obosit sa mai fac educatie la 32 de ani.
Vreau sa stea pe picioarele ei dar fara a imi transforma viata in viitor intr-un mare calvar, mai mare decat este acum.
Astept sfaturi legale, drastnice, ce pot fi aplicate si necontestate.
Multumesc anticipat!!!

Din 2019 si pana in prezent situatia este mai grava decat atunci.
Au mai trecut cativa ani iar fata mea se poarta si mai urat iar statutul ei este la fel.
Vrea neaparat sa vand apartamentul sa ii cumpar si ei ceva ca nu vrea sa aiba locuinta la batranete,
Mentionez ca apartamentul nostru este de 4 camere cu 2 bai si 2 balcoane iar ea foloseste jumatate adica 2 camere, balcon si baie,
Nu mai are rabdare sa astepte ca sa primeasca ceva dupa moartea mea.
Distruge prin casa, vorbeste urat, nu plateste nimic deoarece nu munceste , deci nu are bani.
Vreau sa stiu in ce conditii pot efectua o evacuare deoarece a inceput sa imi fie frica sa dorm in casa fara usa incuiata la dormitor. Nu mai mananc nimic acasa, umblu cu sticla de apa dupa mine , de teama sa nu aiba intentii .....????? imi este si frica sa pronunt - deoarece zice ca de abia asteapta sa mor ca nu ma mai suporta .
Imi spune in fata ca are scarba de mine si de casa in care locuim, ca nu mai suporta nimic.
Inca nu a dat in mine dar nu cred ca mai este mult.
Adresa din cartea de identitate este la acest domiciliu unde sunt singura proprietara.
Face tot ce poate pentru a ma aduce la disperare si sa zic ,, gata vand ca sa ma linistesc si sa scap de balamuc". Situatia cu cumparatul unui apartament a fost detaliata in mesajele din 2019 si nu sta in picioare deoarece o sa vina tot peste mine dar nici nu se mai poate deoarece nu pot sa mai fac imprumut la varsta mea de 60 de ani.
Deci pur si simplu vreau sa o evacuez.
Care este procedura scurta , sigura si legala???
Multumesc





Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022
apo, utilizator
Buna seara, din ce spuneti, apartamentul in care locuiti pare propriu al dvs..
Va e prea mare sau de ce vreti sa il vindeti? Ca tot din ce ziceti pare ca il puteti întreținere, nu va ajuta fiica..
Personal, in locul dvs, i-as da un termen rezonabil ca sa stranga din munca ei bani de o chirie si valea, du-te cu domnul.
O notific si apoi, daca nu pleaca, as cere evacuarea ei.
Daca va doare si nu puteti face asta, vindeti casa si luati pe numele dvs ambele. Alta varianta nici nu ar trebui sa luati in calcul si daca vrea sa stea acolo bine daca nu, nu. O inchiriat, nu e bai.



Ati editat in timp ce scriam si acum am vazut ca ati completat.
Pe scurt, cereti evacuarea ei in instanta si emiyerea unui ordin de restrictie si protectie.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Am vazut acum si subiectul mai vechi. Si acum 2 ani jumate v-am zis sa o dati afara.
Legal, nu puteti sa o luati de aripa si sa i dati afara pe usa, ci cereti in instanta evacuarea ei. Dar luati-va inima-n dinti.

Alte discuții în legătură

Separare mamă-fiică: care este calea juridică prin care, după ce ii voi cumpăra fiicei mele (32 de ani) o locuință, eu să nu mai am nici o obligație față de ea? apo apo Buna ziua, sunt divortata si singura de 20 de ani si locuiesc impreuna cu fiica mea de 32 ani intr-un apartament de 4 camere. Aceasta doreste sa vand ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune cu fostul icral vch2009 vch2009 Buna ziua, Nu stiu daca subiectul este incadrat bine, dar nu am stiut exact unde sa-l deschid. Daca este deschis gresit, rog un moderator sa mute subiectul ... (vezi toată discuția)
Problema de clasare braia braia buna ziua, Parintii au cumparat in anul 2002, locuinta RIAL in care locuiau.Acesta locuinta are oficial 2 camere un hol si o baie. Societatea Rial a vandut ... (vezi toată discuția)