avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am plecat fără copil din Germania pentru că tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am plecat fără copil din Germania pentru că tatăl lui a promis că, după o lună, mi-l va aduce în țară. Acum nu mai vrea, ce soluții legale am să rezolv problema?

Buna seara.Ma confrunt cu o problema la care nu visam ca o sa ajung.Dupa o casatorie de de 26 de ani cu un cetatean yugoslav am ajuns in pragul divortului.Casatoria fiind inregistrata in Romania.El avand drept de sedere pe baza casatoriei inRomania..Relatia noastra de mult scartaia insa in 2018 am hotarat sa dau mai o sansa relatiei noastre si am plecat in Germania impreuna cu fiul nostru(sotul meu locuind in Germania avand si acolo viza de sedere tot pe baza casatoriei)in Germania .Fiul meu a facut un an scolar in aceasta tara..Vazand ca relatia nu se mai putea salva am hotarat sa ma intorc in Romania in luna iunie atunci copilul avea vacanta .Urmand ca sa l reanscriu anul acesta in Romania la scoala.Sotul meu fiind de acord insa m a rugat fiul meu in varsta de 13 ani ca el sa mai ramana o luna cu taica- su ca si asa are vacanta si ca o sa l aduca el in Romania.Zis si facut, copilul meu a ramas in Germania cu taica su iar eu m-am întors în România.Trecand deja o luna și am tot sunat sa vad când mi l aduce ..a tot amânat mai o săptămână,mai trei zile etc.Azi când am sunat mi a spus clar ca nu vrea sa mi -l aducă și ca copilul va sta cu el.Vreau sa știu ce posibilități ,soluții legale am pentru a-mi aduce copilul acasă (copilul fiind cetatean roman)Multumesc tuturor ce ma vor sfatui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Met1 , utilizator 11:08, 18 August 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata gi-jane2, spuneti ca poate i-ar fi mai bine in Germania. N-ar trebui sa puneti banii pe primul loc.

in primul rabd nu am spus, ci am intrebat mama si in al doilea, in niciun caz nu m-am gandit la bani cand am intreabat
Pe urma, spuneti ca in Germania mamele sunt mai avantajate. Sunteti foarte neinformat(a), mai documentati-va.

Eu nu am stat prin procese in Germania, dar am dedus ca sunt avantajate din multimea de parinti care povestesc cazurile lor pe forum si au hotarari favorabile sau nefavorabile obtinute in Germania.
Mama a procedat extrem de gresit cand a parasit Germania fara copil, bazandu-se doar pe cuvantul tatalui ca i-l aduce.

Ca ideea, daca isi lua copilul fara acordul tatalui, tatal putea sa o acuze de rapire.
Asa ca nu e destul sa locuiti in Germania, mai trebuie cunoscuta si legea.
M-as bucura sa aveti un exemplu pozitiv. Nu de alta, dar eu locuiesc de 8 ani intre oameni care nu stiu si pe care nu-i intereseaza unde e Romania pe harta, si care sunt ferm convinsi ca romanii vorbesc rusa. Dupa ce le explic, uita in cateva secunde. Pe urma, nu mai vreau sa povestesc aici ca numai 5% din germani au fost oameni, si am intalnit destui pentru ca am si lucrat in cateva orase. Data viitoare cand vizitati Germania, poate aveti nevoie sa inchiriati si masina (sunt sigura ca nu ati incercat). M-as bucura sa nu aveti parte de privirile piezise si neincrezatoare de care a avut parte o prietena, profesoara universitara in Bucuresti, cand a prezentat cardul de credit romanesc si CI romaneasca. Era la o conferinta in Hamburg. Nu a reusit sa inchirieze, desi a incercat la mai multe companii. Asa e viata romanilor aici, a mea e ok pana deschid gura. Dar dvs imi spuneti de la 2000 km pe baza a ce ati aflat de la stiri cum e la mine, unde stau cum am spus de peste 8 ani. Multumesc. Va aduceti aminte de stirile cu mame romance carora li s-au luat copiii in alte tari nordice, ex Finlanda sau Danemarca? In Germania e la fel.
Vreau sa va mulțumesc tuturor pentru implicare.Revin pentru a va răspunde la câteva întrebări ce mi s-au pus..Copilul nu merge bine cu școala,ba chiar este încurajat de tatăl ca școala nu îți aduce beneficii ,Vreau sa știți ca în Ro. copilul a fost premiant.Iar anul școlar 2018-2019 s-a zbătut sa nu rămână corigent(în Germania)Tatăl copilui îl manipuleaza pe copil făcându -i toate voile si lasandu -l dupa dorintele lui..Ce copil ar alege ordinea ,programul ,învățătura?in schimbul jocurilor pe PS.si a filmelor.In acest an cat am stat in DE.impreuna au avut loc certuri aproape zilnic pe aceste teme.Daca copilul nu a vrut sa mearga la scoala nu a mers.Pe mine nelandu ma in cosiderare la orice ziceam.Parerile mele nu au contat .Am asteptat si am stat pana s-a terminat anul scolar.Nu am crezut sau nu am vrut sa accept ca este capabil omul(in acest caz sorul meu)sa nu fie constient ca mergand pe acest drum ii va face rau copilului ca aceste dorinte copilaresti vor trece iar scoala iti va marca tot viitorul.Mai vreau sa stiti ca sotul meu nu lucreaza.a fost in șomaj un an iar acum vrea sa depuna actele ptr.ajutor social. Locuieste in prezent in casa fiului meu mai mare.Sotul meu este in insolventa de anul trecut.Situatia financiara este destul de subreda.La plecarea mea a fost de acord ca copilul sa si petreaca vacantele cu el iar scoala sa o faca aici in ro.I am spus ca nu am pretentia de la el de nici un ban eu urmand sa ma angajez in ro ceea ce voi si face de saptamana viitoare.Sfaturile ce le am primit precum sa incep in DE.proces,divort nu o sa pot sa indeplinesc aceste demersuri.Mi se pare ireal eu sa nu pot aduce copilul inapoi in tara.Iar copilul sa poata sta in Germania fara acordul meu.Ma voi axa sa încep divorțul aici in ro.desi iarasi mi se pare o prostie legislativa sa merg în Bucuresti sect.1 unde a fost inregistrat certificatul de căsătorie eu stand în Timișoara.(căsătoria fiind încheiată in Serbia)Si da a-și fi fost de acord ca copilul sa rămână în De. cu tatăl dacă :se ocupa de educația lui corespunzător și dacă știam ca pe viitor ii va fi mai bine.va mulțumesc inca odată tuturor.

Met1 a scris:

Buna seara.Ma confrunt cu o problema la care nu visam ca o sa ajung.Dupa o casatorie de de 26 de ani cu un cetatean yugoslav am ajuns in pragul divortului.Casatoria fiind inregistrata in Romania.El avand drept de sedere pe baza casatoriei inRomania..Relatia noastra de mult scartaia insa in 2018 am hotarat sa dau mai o sansa relatiei noastre si am plecat in Germania impreuna cu fiul nostru(sotul meu locuind in Germania avand si acolo viza de sedere tot pe baza casatoriei)in Germania .Fiul meu a facut un an scolar in aceasta tara..Vazand ca relatia nu se mai putea salva am hotarat sa ma intorc in Romania in luna iunie atunci copilul avea vacanta .Urmand ca sa l reanscriu anul acesta in Romania la scoala.Sotul meu fiind de acord insa m a rugat fiul meu in varsta de 13 ani ca el sa mai ramana o luna cu taica- su ca si asa are vacanta si ca o sa l aduca el in Romania.Zis si facut, copilul meu a ramas in Germania cu taica su iar eu m-am întors în România.Trecand deja o luna și am tot sunat sa vad când mi l aduce ..a tot amânat mai o săptămână,mai trei zile etc.Azi când am sunat mi a spus clar ca nu vrea sa mi -l aducă și ca copilul va sta cu el.Vreau sa știu ce posibilități ,soluții legale am pentru a-mi aduce copilul acasă (copilul fiind cetatean roman)Multumesc tuturor ce ma vor sfatui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare cu copil in romania Teona Luca Teona Luca Pot sa intru in Romania din Serbia cu copilul fara procura sotului. Are certificat de nastere romanesc. (vezi toată discuția)
Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Intoarcere cu 4 copii in tara, frica de a nu pierde copiii, dorinta divort marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna ziua, am si eu o intrebare mare mare de tot!!! am o prietena care a venit din Serbia cu copii, in vizita la mama ei ,d ar care nu vrea sa se mai ... (vezi toată discuția)