Stimata gi-jane2, spuneti ca poate i-ar fi mai bine in Germania. N-ar trebui sa puneti banii pe primul loc.
Pe urma, spuneti ca in Germania mamele sunt mai avantajate. Sunteti foarte neinformat(a), mai documentati-va.
Mama a procedat extrem de gresit cand a parasit Germania fara copil, bazandu-se doar pe cuvantul tatalui ca i-l aduce.
Buna seara.Ma confrunt cu o problema la care nu visam ca o sa ajung.Dupa o casatorie de de 26 de ani cu un cetatean yugoslav am ajuns in pragul divortului.Casatoria fiind inregistrata in Romania.El avand drept de sedere pe baza casatoriei inRomania..Relatia noastra de mult scartaia insa in 2018 am hotarat sa dau mai o sansa relatiei noastre si am plecat in Germania impreuna cu fiul nostru(sotul meu locuind in Germania avand si acolo viza de sedere tot pe baza casatoriei)in Germania .Fiul meu a facut un an scolar in aceasta tara..Vazand ca relatia nu se mai putea salva am hotarat sa ma intorc in Romania in luna iunie atunci copilul avea vacanta .Urmand ca sa l reanscriu anul acesta in Romania la scoala.Sotul meu fiind de acord insa m a rugat fiul meu in varsta de 13 ani ca el sa mai ramana o luna cu taica- su ca si asa are vacanta si ca o sa l aduca el in Romania.Zis si facut, copilul meu a ramas in Germania cu taica su iar eu m-am întors în România.Trecand deja o luna și am tot sunat sa vad când mi l aduce ..a tot amânat mai o săptămână,mai trei zile etc.Azi când am sunat mi a spus clar ca nu vrea sa mi -l aducă și ca copilul va sta cu el.Vreau sa știu ce posibilități ,soluții legale am pentru a-mi aduce copilul acasă (copilul fiind cetatean roman)Multumesc tuturor ce ma vor sfatui.
~ final discuție ~