avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa nationalizata, retrocedata in urma unei sentinte, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa nationalizata, retrocedata in urma unei sentinte, care de fapt se afla pe alt teren nu al actualului proprietar

In urma unui proces de cativa ani, a fost anulat contractul de vanzare cumpare al soacrei mele pentru imobilul dobandit in baza Legii 112/1997. In luna august 2008 a fost emisa dispozitia de primar pentru retrocedarea imobilului, care are la baza sentinta definitiva a Curtii Supreme, restul actelor de la dosar fiind insuficiente si neconcludente in dovedirea proprietatii confom Legii 10/2000. Deoarece nu eram edificat, am facut o expertiza topografica, care acum este vizata si de oficiul de cadastru si din care rezulta ca imobilul se afla pe un cu totul alt numar topografic decat cel pentru care s-a solicitat retrocedarea.
Cum trebuie sa procedez in acest caz? Ma intereseaza cu atat mai mult cu cat eu am vandut apartamentul in care stateam si toti banii i-am investit in aceasta casa.
Mai pot anula dispozitia primarului?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:59, 29 Noiembrie 2009
Daca mai sunteti in termen puteti contesta decizia primarului sau puteti sa va plingeti impotriva acestui act pe calea contenciosului administrativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai e garantata proprietatea? nelux nelux Poate ca problema mea are o tenta de contencios administrativ dar fiind in principal vorba de proprietate va rog sa ma lamuriti si pe mine in speta ce ... (vezi toată discuția)
O dispozitie emisa conform legii nr. 10/2001 poate fi atacata la judecatorie? bukinst bukinst Iata o speta care o supun atentiei. Un proprietar din Bucuresti a primit Dispozitia de restituire in natura pentru un imobil al carui chirias il cumparase la ... (vezi toată discuția)
Schita amplasament office.smartpoint office.smartpoint Bunica mea, in 1974, a cumparat un apartament, intre timp comunistii i-au luat apartamentul fara sa o despagubeasca in vre-un fel. Acum, a depus la primarie ... (vezi toată discuția)