Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti cu cateva sfaturi.Sora mea a fost parata intr-un proces de divort cu sotul ei.In aprilie a bagat el dosarul si ieri a primit hotararea prin care i se cere la inceput 25%din venitul minim brut pe economie pentru pensie ,iar la finalul hotatrarii este scris 33% pentru pensie din venitul minim brut si ca trebuie sa plateasca pana maine din aprilie pana in prezent pensia daca nu este chemata la politie.Mentionez ca ea nu lucreaza acum.Va multumesc.
nu exista reglementare legala care sa prevada ca ar fi incalcata daca ar face-o, daci este legal.Aceasta nu inseamna neaparat ca va si avea castig de cauza...;)
as avea si eu o problema in legatura cu majorarea pensiei de intretinere: mi s-a stabilit acum un an o pensie de 300 lei la doi minori raportat la un salariu de 900 lei intre timp dintr-o alta relatie mai am un minor care este intretinut de mine si ca urmare a acestei situatii am deschis actiune de reducere pensie de intretinere, si ce credeti ca decis instanta : mi-a respins actiunea motivand ca nu se cuvine acest lucru ba dimpotriva a spus citez: "cuantumul pensiei ar trebui majorat" inchei citatul dupa care sotia cu care sunt in divort abia a asteptat si a deschis actiune de majorare pensie insa urmarind sa ceara de la servici veniturile pe ultimile sase luni dar a asteptat acest lucru pana in luna in care eram trecut in concediu deoarece in acea luna mi se da o prima de vacanta care bineinteles a fost trecuta si ea la venituri si vin cu doua intrebari: 1)- este normal ca judecatorul care a dat hotararea sa formuleza acel citat enuntat mai sus sau pur si simplu trebuia sa respinga fara a da aceste detalii care m-au dezavantajat 2) daca acea prima de vacanta nu este un venit cu caracter permanent este normal sa se decida o majorare de pensie stiindu-se clar ca veniturile imi sunt mai mici in mod considerabil raportat la acea luna
Pensie
ContSters170590
,student.Pentru stabilirea pensiei de intretinere pentru copilul major am introdus actiune in instanta in procedura de urgenta.,doar primul termen fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Taty67
Buna ziua.
Sunt in divort, nu am avut primul termen. Baiatul, 22 ani, aluat examenul la scoala de politie Campina, incepe pe 1 octombrie. Pot cere pensie ... (vezi toată discuția)