avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
Sunt in divort, nu am avut primul termen. Baiatul, 22 ani, aluat examenul la scoala de politie Campina, incepe pe 1 octombrie. Pot cere pensie alimentara pt el?
Va rog frumos, si cum face asta.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:51, 21 Septembrie 2013
Baiatul de 22 de ani este major.

Raspunde singur pentru faptele sale, are capacitate procesuala de exercitiu.

El singur trebuie sa isi ceara drepturile si nu altcineva.
Problema stabilirii pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, poate fi rezolvata doar pe calea unei actiuni promovate de fiul dvs. si nu in cadrul actiunii de divort. pentru ca vorbim de un copil ma jor si nu unul minor.
Astfel, fiul dvs va formula o actiune in nume personal , prin care va solicita stabilirea pensiei de intretinere in favoarea sa, urmand sa faca dovada continuarii studiilor cu adeverinta eliberata de instituitia de invatamant ale carei cursuri le urmeaza.
Daca tatal nu mai are un alt copil in intretinere, pensia poate fi stabilita intr-un cuatum de maxim 25 % din veniturile realizate de catre acetsa sau raportata la venitul minim pe economie, daca nu realizeaza venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)
Fiul meu împlinește 18 ani în mai. ce documente trebuie să înainteze în instanță pentru a beneficia în continuare de pensia de întreținere? RAndreeaD RAndreeaD Buna ziua fiul meu împlinește 18 ani in mai ce documente ar trebui sa înainteze in instanța (București) pentru a beneficia in continuare de pensie ... (vezi toată discuția)