Buna ziua.
Sunt in divort, nu am avut primul termen. Baiatul, 22 ani, aluat examenul la scoala de politie Campina, incepe pe 1 octombrie. Pot cere pensie alimentara pt el?
Va rog frumos, si cum face asta.
Multumesc frumos.
Problema stabilirii pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, poate fi rezolvata doar pe calea unei actiuni promovate de fiul dvs. si nu in cadrul actiunii de divort. pentru ca vorbim de un copil ma jor si nu unul minor.
Astfel, fiul dvs va formula o actiune in nume personal , prin care va solicita stabilirea pensiei de intretinere in favoarea sa, urmand sa faca dovada continuarii studiilor cu adeverinta eliberata de instituitia de invatamant ale carei cursuri le urmeaza.
Daca tatal nu mai are un alt copil in intretinere, pensia poate fi stabilita intr-un cuatum de maxim 25 % din veniturile realizate de catre acetsa sau raportata la venitul minim pe economie, daca nu realizeaza venituri.
Pensie alimentara
apr0ape_om
Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu .
Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)