avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura minor

In urma divorțului am hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă în care imi este încredința minorul spre creștere și îngrijire, iar tatăl drept de vizita pe care ni si l a exercitat. Minorul are 14 ani acum deține carte de identitate. Pentru ieșirea din țară mai este necesară procura din partea tatălui?
Daca aveti hotatare anterioara anului 2011 atunci e valabila mentiunea dvs privind incredintarea si puteti iesi din tara fara procura.

Daca hotararea este pronuntata dupa anul 2011, atunci e necesara custodia exclusiva (exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs) spre a putea iesi fara acordul tatalui din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara copil minor mihaelastela mihaelastela vreau sa merg in concediu cu copilul iar tatal nu ii da semnatura ce pot sa fac?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)