avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Acum 6 luni de zile am divorțat de soția mea de comun acord la notar. Avem împreuna un copil minor de 5 ani și custodie comuna. Copilul a rămasă la mine (tatăl lui fiind) cu acordul fostei soți. A urmat ancheta socială de la primăria sectorului 5 , totul a fost ok. Sau semnat actele de divorț sa stabilit pensie alimentara totul de comun acord. Acum apare și problema. Mama copilului sa răzgândit vrea sa îmi ia copilul , invoca fel și fel de motive . Menționez ca, copilul este bine îngrijit, are camera lui nu duce lipsa de nimic , merge la gradinita etc. După semnarea actelor de divorț și acordul mamei ca , copilul sa rămână la mine . Ce șanse are ea sa mi-l ia? Eu nu vreau sa plece copilul de lângă mine, având in vedere ca ea și-a refăcut viața cu un alt bărbat. Aștept răspunsurile dumneavoastră . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:11, 19 August 2019
Din păcate, poate intenta o asemenea acțiune, acordul semnat la notar nu are autoritate de lucru judecat!
În eventualitatea unui proces trebuie să fiți extrem de beligerant, de vreme ce jurisprudența surâde de obicei mamelor!
Însă semnarea acelui acord eu aș traduce-o drept un dezinteres al mamei care, coroborat cu alte probe, ar putea forma convingerea instanței să dispună stabilirea domiciliului la dvs!

Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor (6 ani),înaintat proces ... taflan_ionica@yahoo.com taflan_ionica@yahoo.com Bună ziua.Cazul nostru:Divorț cu minor (6 ani),înaintat proces pt divorț cu stabilirea domiciliului minorului si custodie exclusiva la tata,ordonanță ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)