avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unchiul are tutela bunicii, internată cu demență ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unchiul are tutela bunicii, internată cu demență senilă, dar nu se ocupă de ea. Ce putem face, legal, să schimbăm tutela?

Buna ziua
Bunica mea sufera de dementa senila, este intr un centru de ingrijire batrani, aflandu-se dub tutela unchiului meu, care ii ia pensia si nu plateste la timp azilul, nu duce la timp medicamentele etc.
Mama mea traieste in Italia. Eu si sora mea avem grija sa nu i lipseasca nimic bunicii si mergem in fiecare weekend sa o vizitam, vorbim cu ea la telefon etc. As vrea sa stiu ce se poate face legal ca bunica mea sa iasa de sub tutela unchiului si eventual sa fie trecuta in tutela mea sau a surorii mele ( nepoatele) .
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:25, 20 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti cerere in acest sens in instanta, insa sa aveti probe care sa va sustina afirmatiile precum si pt a demonstra culpa unchului in neindeplinirea la timp a obligatilor ce decurg din aceasta sarcina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca de asistent personal pentru un bolnav de schizofrenie Euroinvest Euroinvest As dori sa stiu daca mai pot obtine contract de munca ca si insotitor pentru sora mea care este bolnava cronic de schizofrenie,in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)
Succesiune kikibv08 kikibv08 Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in ... (vezi toată discuția)
Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)