avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi

Bună ziua. Povestea mea este următoarea. Am trăit în concubinaj 6 ani de unde au rezultat 2 copii. Pe parcursul conviețuirii mele cu el am trecut prin multe lipsuri mai ales ca el nici nu lucra. Am decis sa plec în Italia ca badanta și el sa meargă sa locuiască cu cei doi copii acasa la părinții lui. În timp noi neam despărțit eu am întâlnit pe altcineva și el la fel. Eu am rămas în Italia el locuiește cu actuala în alt oraș,dar copiii au rămas de comun acord cu părinții lui.dupa părerea lor eu nu am nici un drept asupra lor atât timp cât locuiesc în casa părinților lui.desi eu de aici mam ocupat de ei atât cât miam permis. Întrebarea mea este dacă îl dau în judecata, măcar sa am dreptul sai iau în vacante aici cu mine, ce șanse am de câștig? Pentru ca ei pana și asta îmi interzic, îmi pun condiția sai vizitez numai în România unde eu nu am o casa sa pot sta cu ei măcar o săptămână . Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:48, 19 August 2019
Buna ziua,
Solicitati prin instanta:
- Exercitarea in comun a autoritatii parintesti,
- Stabilirea domiciliului la dumneavoastra sau la el, la bunici e cam ciudat
- Stabilirea unui program de vizitare CLAR
- Stabilirea unei pensii alimentare.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Daca tatal refuza sa va dea acordul pentru a iesi copii din tara atunci va trebui sa va adresati tot instantei pentru ca sa pronunte o sentinta care sa inlocuiasca acel acord.
Nu puteti cere stabilirea locuintei copilului la alta persoana, doar la dv. Copiii nu se cresc de bunici. Programul de vizita il cere cel ce vrea sa ii vada.
Daca vreti sa luati copiii la dv. in Italia trebuie sa aveti stabilitate, loc de munca, o casa potrivita (chirie, nu conteaza), documente legale etc. Contactati un avocat sa aveti o discutie concreta despre situatia dv. Vedeti ce dovezi aveti ca ati avut o intelegere cu el despre locuinta copiilor la bunici si ce dovezi aveti ca acum situatia e diferita de atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu danycoco danycoco buna seara va cer sa ma ajutati in cazul meu si anume stau cu persoana de sex feminin de 11 ani cu concubinaj ,si dupa acesti ani ea sa incurcat cu un anume ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa obtin si eu timp mai mult cu copilul? pocaxxl pocaxxl Sunt intrun divort cu sotia asta e de comun acord si avem un copil de 2 ani impreuna si custodia este comuna asa zice ea. cand mia zis ca a bagat actele de ... (vezi toată discuția)
Vizitarea nepotilor de catre bunicii materni dupa ce mama copiilor a murit un_tata un_tata Am doi copii, iar prima mea sotie (mama lor) a murit. Bunicul matern este un om de afaceri cu posibilitati financiare peste medie si este obisnuit sa dirijeze ... (vezi toată discuția)