avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj

Buna ziua,
As dori sa aflu in cazul unui concubinaj in care unul dintre parteneri e proprietar, celălalt partener părăsind relația poate avea anumite drepturi? Poate cere împărțirea bunurilor acumulate dinaintea formarii concubinajului?
Nu, concubinajul nu produce efecte juridice!

nico_le a scris:

Buna ziua,
As dori sa aflu in cazul unui concubinaj in care unul dintre parteneri e proprietar, celălalt partener părăsind relația poate avea anumite drepturi? Poate cere împărțirea bunurilor acumulate dinaintea formarii concubinajului?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde daca a contribuit la ele sau nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă a contribuit, poate avea un drept de creanță dar în niciun caz un drept de proprietante (în devălmășie) ca în cazul unei căsătorii!

nico_le a scris:

Buna ziua,

Asa e, omul intreba despre anumite drepturi. Nu de proprietate, nu are, dar anumite drepturi, poate, cine stie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Drepturi in urma concubinajului Amalia78 Amalia78 Buna ziua! Traiesc in concubinaj de aprox 9 ani si anul acesta in octombrie urmeaza sa ne casatorim. Locuim cu mama mea iar eu sunt singurul ei copil si ... (vezi toată discuția)