avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la speta de mai jos:
- parintii mei au divortat in urma cu 4 ani, fara a se realiza partajul la data respectiva. Mama a revenit la numele avut anterior casatoriei
- azi am aflat intamplator ca tata a deschis actiune de partaj in data de 23.01.2019. De la data deschiderii actiunii si pana astazi, mama nu a primit instiintare ca este parte intr-o actiune de partaj, neprimind comunicare din partea Instantei. Astazi a aflat la in timpul unei conversatii telefonice cu o vicina ca tata a deschis actiune de partaj, deoarece i-a solicitat vecinei sa fie martora la Instanta
- pe portaljust.ro mama apare in calitate de parat, dar cu numele avut in timpul casatoriei
- in data de 23.05.2019 s-a dat o incheiere prin care se admite cererea de ajutor public judiciar formulata de tatal meu si dispune plata acesteia in 24 de rate lunare.
Intrebari:
1. este posibil sa se desfasoare un proces de partaj, fara a fi instiintate partile ?
2. in situatia in care taxa judiciara se plateste in 24 de rate, judecarea efectiva a cererii, respectiv stabilirea cotei-parti pentru fiecare parte se poate realiza inainte de achitarea integrala a taxei judiciare?
3. in situatia de fata, mama fiind mentionata ca parte cu numele din timpul casatoriei, ii este opozabila o incheiere data in acest dosar?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana_d , utilizator 18:26, 20 August 2019
Buna ziua,
Daca acela a fost numele indicat de reclamant, sub acel nume se va judeca.
Da, judecarea dosarului se incepe inainte de plata celor 24 de rate doar legalizarea sentintei nu se face inainte.
Mama sa angajeze avocat si sa solicite sa fie repusa in termen pentru depunerea unei intampinari daca acest termen a expirat.
Sentinta ii este opozabila si in conditiile descrise de dumneavoastra dar este motiv de contestatie in anulare.
Angajati avocat si el stie ce are de facut.
Să contracteze cu maximă celeritate mama servicii avocațiale, trebuie să depună întâmpinare, eventual cerere reconvențională, este important ca un avocat să
meargă să vadă dosarul!

- editat- nu mai citati inutil mesaje anterioare, multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare taxa de timbru cec ajutor judiciar siminasim siminasim Buna ziua, in 2016 am deschis un proces de partaj in care avocata a cerut taxa timbru CEC ajutor judiciar in rate. In aprilie 2017 sotul a vrut solutionarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se da următoarea problema. mama a decedat în 2020 ... Alessyaalx Alessyaalx Bună seara. Se da următoarea problema. Mama a decedat în 2020 in urma decesului a rămas un apartament de 3 camere dobândit înainte de căsătorie,dar o ... (vezi toată discuția)
Mama doreste sa divorteze, tata nu este de acord. ce este de facut? Mirela94 Mirela94 Buna ziua, nici nu stiu cu se sa incep... Mama mea din anumite motive vrea sa divorteZe.. Cum este cu partajul? De exemplu apartamentul este pe numele ... (vezi toată discuția)