avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MODIFICARE PENSIONAR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MODIFICARE PENSIONAR

Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
-o salariata care s-a pensionat, insa decizia de pensionare a adus-o odata cu concediu medical, si de atunci (cam de 2 luni) este tot in concediu medical; ideea este ca se doreste pastrarea sa in firma, insa nu am reusit (fiind in CM) sa facem alt contract de angajare; ar fi corect sa o trec ca pensionara in D112 si sa ramana asa? sau astept pana termina cu CM si apoi ii fac incetare-reangajare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 21 August 2019
Despre ce fel de pensionare este vorba?
Pensionare la limita de varsta
Greseala este a angajatorului care trebuia să constate incetarea de cdept a c.i.m. la data indeplinirii conditiilor de pensionare la limita de varsta.

De la acea dată se poate afirma ca este vorba despre "munca la negru."

In speta, trebuie incetare si apoi reangajare.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie ajofm-decizie pensionare limia de varsta-concediu medical Herra_ Herra_ Buna dimineata! Am o speta mai delicata. 1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, am urmatoarea speta: salariata care a venit cu decizia de pensionare in luna 06 , decizia de pensionare era din luna 04.2019 , nu am apucat sa-i ... (vezi toată discuția)
Pensionare gabisim gabisim Buna Seara Am o mica ne lamurire la o persoana care a esit la pensie si nu a adus decizia de pensionare. E normal ca acea persoana sa fie angajat-a sa eie si ... (vezi toată discuția)