avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... etaj gresit in cf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

etaj gresit in cf

Daca in cf toate datele sunt corecte, dar e scris gresit etajul, pentru ca s-a obtinut autorizatie doar pe 3 etaje iar blocul are 4, ( si ca sa se "acopere" aceasta ilegalitate, s-a decalat cu un etaj) e in regula sa cumpar acel apartament? Mentionez ca acesta e la etajul 3, dar in cf scrie 2.
In plus, proprietarii par extrem de grabiti sa il vanda, ceea ce imi da de gandit.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
simona45, utilizator
Cumparati prin credit sau cu fonduri proprii?
In cadastru ce etaj este inscris?
Dezvoltatorul este persoana fizica?
Daca s-a facut o ilegalitate cu buna stiinta atunci cel mai probabil este ceva putred in actele de construire).
Intrebati ceilalti vecini de pe etaj cum au ei in acte.
Eu zic sa nu-l cumparati, o sa aveti multe " batai de cap" daca o sa doriti sa vindeti candva.
Are receptia lucrari facute?
Blocul este racordat la toate utilitatile ( si aici nu ma refer la contor electric de santier), are contracte cu toti furnizorii?
Depinde de acte, concret. Luati-le pe toate si mergeti la un avocat specializat pe contracte imobiliare sa vi le verifice putintel. Nu cumparati asa, fara sa intelegeti riscurile. Aici nimeni nu va poate spune ca e bine sau nu.
Inesenta, va trebuie minim: autorizatia de construire, urbanismul de la baza, actele din CF, receptia. Daca e ceva ciudat, poate mai cereti si alte acte, dar astea sunt necesare.
Cumpar cu fonduri proprii. Nu am văzut cadastrul, ei nu mi l-au arătat. Sunt persoane fizice.
Cred ca pur și simplu o sa trec la următorul apartament...

cyan a scris:

Daca s-a facut o ilegalitate cu buna stiinta atunci cel mai probabil este ceva putred in actele de construire).

Cel mai bine.

simona45 a scris:

Cumpar cu fonduri proprii. Nu am văzut cadastrul, ei nu mi l-au arătat. Sunt persoane fizice.
Cred ca pur și simplu o sa trec la următorul apartament...

cyan a scris:

Alte discuții în legătură

Se poate obtine cf pentru un apartament dintr-un imobil nou fara autorizatie de construire? PaulD91 PaulD91 Doresc sa cumpar un apartament intr-o zona centrala a unui oras. Constructia este 95% finalizata. Apartamentele inca nu au CF, dar constructorul spune ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare cu cadastru vechi flora22 flora22 As dori sa stiu daca se poate face intabularea daca am deja un cadastru mai vechi. blocul s-a termoizolat, asa ca, unele masuratori s-au schimbat. 1. Se ... (vezi toată discuția)