avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUMUL PENSIE SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUMUL PENSIE SALARIU

referitor la INSTRUCTIUNILE PUBLICATE IN M. O. 805/25.11.2009 PT. APLICAREA CAP. 4 DIN LEGEA 329/2009 - CUMUL PENSIE SALARIU , VA ROG SA-MI PRECIZATI CUM SE INTERPRETEAZA ART. 11 DIN INSTRUCTIUNI IN URMATOAREA SITUATIE

1. DACA PENSIA ESTE DE 1700 ,IAR SALARIUL MEDIU IN 2009 ESTE 1963, OPTEAZA PT. SUSPENDAREA PENSIEI PENTRU A RAMANE CU SALARIUL .
2. IN 2010 SALARIUL BRUT AJUNGE LA 1800 IAR PENSIA RAMANE 1700 .
IN ACEST CAZ POATE REPRIMI LA CERERE PENSIA SI POATE RAMANE SI CU SALARIUL , PENSIA FIIND SUB PLAFONUL SALARIULUI BRUT ? ART. 4 SI 11 DIN NORMELE DE APLICARE ALE CAP .4 PERMIT ACEST LUCRU ?

CU MULTUMIRI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 27 Noiembrie 2009
adiadiadi a scris:

referitor la INSTRUCTIUNILE PUBLICATE IN M. O. 805/25.11.2009 PT. APLICAREA CAP. 4 DIN LEGEA 329/2009 - CUMUL PENSIE SALARIU , VA ROG SA-MI PRECIZATI CUM SE INTERPRETEAZA ART. 11 DIN INSTRUCTIUNI IN URMATOAREA SITUATIE

1. DACA PENSIA ESTE DE 1700 ,IAR SALARIUL MEDIU IN 2009 ESTE 1963, OPTEAZA PT. SUSPENDAREA PENSIEI PENTRU A RAMANE CU SALARIUL .
2. IN 2010 SALARIUL BRUT AJUNGE LA 1800 IAR PENSIA RAMANE 1700 .
IN ACEST CAZ POATE REPRIMI LA CERERE PENSIA SI POATE RAMANE SI CU SALARIUL , PENSIA FIIND SUB PLAFONUL SALARIULUI BRUT ? ART. 4 SI 11 DIN NORMELE DE APLICARE ALE CAP .4 PERMIT ACEST LUCRU ?

CU MULTUMIRI

1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. Persoanele pot cumula pensia cu veniturile salariale numai in situatia in care pensia neta are un cuantum mai mic sau egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat stabilit anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 cap iv catalin1970 catalin1970 Buna seara, Directorul general al unei R.A. finantata de la bugetul de stat este angajat cu contract de mandat. Este si pensionar. In acest caz se aplica ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 ContSters115212 ContSters115212 Sunt pensionar, am o pensie neta de 1739 lei si lucrez in invatamant.Juristul ISJ mi-a comunicat ca trebuie sa aleg intre pensie si seviciu.Ce pot face?Eu stiu ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu salariul cristeaion cristeaion un coleg cadru didactic implineste in februarie varsta de pensionare si doreste sa prelungeasca contractul cu trei ani cu aprobarea Consiliului de ... (vezi toată discuția)