avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate dona fiului vitreg un imobil care este inca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate dona fiului vitreg un imobil care este inca in rate?

Buna ziua, eu locuiesc cu tatal meu vitreg de la varsta de 12 ani ( acum am 30 de ani) ne intelegem foarte bine, el mai are un copil din fosta casnicie. Tatal vitreg cu mama au impreuna un imobil impreuna si nu doresc ca dupa decesul tatalui meu vitreg sa-i revina jumatate din locuinta fiului lui(decizia lor), dar locuinta este cumparata in rate de ambii. Intrebarea mea este: Poate tatal vitreg sa faca donatie pe numele meu cat timp imobilul este in rate? Sau va trebui achitat creditul?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Petraru Alexandru Sorin - Avocat Colaborator, Avocat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:30, 21 August 2019

poeticquote a scris:

Buna ziua, eu locuiesc cu tatal meu vitreg de la varsta de 12 ani ( acum am 30 de ani) ne intelegem foarte bine, el mai are un copil din fosta casnicie. Tatal vitreg cu mama au impreuna un imobil impreuna si nu doresc ca dupa decesul tatalui meu vitreg sa-i revina jumatate din locuinta fiului lui(decizia lor), dar locuinta este cumparata in rate de ambii. Intrebarea mea este: Poate tatal vitreg sa faca donatie pe numele meu cat timp imobilul este in rate? Sau va trebui achitat creditul?

Se poate, dar doar cu acordul băncii și dacă dvs îndepliniți condițiile pentru preluarea ratelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii camyyb camyyb buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)