avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Problema pensie internationals
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Problema pensie internationals

Mama mea a lucrat in Israel cu contract 14 ani din 11.2017 a incetat contractul si s.a intors in tara . De la Ierusalim a primit documentele cu perioada lucrata iar pt dosarul de pensie a fost indrumata sa depuna cererea la casa judeteana de pensii in romania . A depus dosarul ,nu a primit nr de intrare si a tot cerut informatii si i s.a zis sa astepte astfel au trecut 2 ani si nimic . A imputernicit pe cineva sa se intereseze de dosar in israel si i.au zis ca nu a ajuns cererea la ei si ca de la 01.01.2019 s.a schimbat legislatia si ca nu mai are dreptul la pensie daca nu a depus cererea pana la acea data . Ne poate ajuta cineva cu informatii sau cum am putea proceda ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 22 August 2019
Puteti sesiza CNPP - Casa Naţională de Pensii Publice - si/sau Ministerul Muncii.
Am inteles,insa ce reusita am putea avea daca nu avem nicio dovada ca cererea a fost depusa la casa de pensii ( nu am primit nr de inregistrare ) , cunoasteti poate un jurist sau vreun birou care se ocupa de pensiile internationale din Israel ?

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza CNPP - Casa Naţională de Pensii Publice - si/sau Ministerul Muncii.

Nu putem ști ce sanse aveti ...Nu inteleg de ce nu vi s-a dat numar de înregistrare. ..totusi incercati sa depuneti sesizările in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani de vechime lucrati in israel Alynamycina Alynamycina Buna Ziua, Va scriu pentru o simpla intrebare:tatal meu a lucrat 5 ani in israel cu contract de munca si nu stie cum poate sa faca pentru a pune acei ani ... (vezi toată discuția)
Acord pensii romania - israel adelacecilia adelacecilia Buna ziua! Tatal meu, nascut in 1948, si-a depus dosar de pensionare in octombrie 2011.Nu a primit inca decizie si are 5 ani de zile lucrati in Israel, pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie din israel rodicabalteanu rodicabalteanu am lucrat aprox patru ani in israel ca ing constructor,in luna aprilie a.c. am depus la casa de pensii iasi un formular completat cu unele date sumare ... (vezi toată discuția)