avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare propietate locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare propietate locuinta

Buna ziua!
Va rog sa îmi recomandați ce varianta este mai avantajoasa si mai puțin costisitoare pentru a transfera o proprietate de la părinți pe numele fiului. Suntem doi frați, eu sunt dispusă sa cedez in numele fratelui meu la dreptul de moștenire.. Mulțumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
elisah, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:49, 22 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdată nu aveti niciun drept la moștenire, pentru că părinții trăiesc.
Orice pact asupra unei mosteniri viitoare și este lovit de nulitate absolută.
Dacă nu veti avea pretentii la succesiune, la momentul potrivit, adică după decesul părinților, veti renunta la moștenire.
In privinta fratelui, poate încheia cu părinții un contract de donație (Cu sau fara clauza de uzufruct viager) sau un contract de întreținere.
Depinde ce vor părinții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)