avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizarea spatiului de sub balconul de la etajul 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizarea spatiului de sub balconul de la etajul 1

Buna ziua! Am apartament intr-un bloc particular, la parter si baia nu este cu geam, iar uscator de rufe blocul nu are in schimb geamul de la living este inalt si este amplasat sub balconul de la et. 1 si da spre o mica curte proprietate comuna si se poate iesi in curte direct pe geam deoarece distanata de la geam pana jos este de aprox 50 cm. Astfel in fata geamului sub balcon mi-am amplasat un europalet care nu depaseste latimea balconului, pe care imi asez uscatorul de rufe. Initial m-am gandit sa inchid balconul insa fiind cam costisitor n-am continuat demersurile. Intre timp vecinii au amenajat un loc de joaca pt copii in fata geamului pt. care mi- am dat si eu acordul, insa acum sunt deranjati de europalet si mi- au cerut sa-l mut. Intrebarea 1, vecinii au dreptul sa foloseasca si spatiul de sub balconul de la et. 1 din fata geamului meu de la living si daca da, pana unde au voie sa vina? Pana la pervaz? Intrebarea 2. Deoarece a devenit aglomerat si uneori deranjant-galagios locul de joaca, imi este afectata si intimitatea ( trebuie sa stau mai tot timpul cu geamurile inchise si jaluzelele trase) pot sa contruiesc (ce acorduri/ acte am nevoie, spatiul fiind comun) balcon la parter sub balconul de la et.1 fara sa depasesc latimea balconului de sus? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:51, 22 August 2019
Spatiul din jurul condominiilor reprezinta parte comuna care poate fi utilizata in limitele dispozitiilor in vigoare si prin intelegeerea proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Scuturat de la balcon Punointrebare Punointrebare Bună ziua! Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la parter. este normal să se treaca pe sub fereastra mea? Anaalexa Anaalexa Buna ziua, Locuiesc la parter, intr.un apartament situat pe colt. Președintele și administratorul blocului se opun inchiderii grădinii blocului, deși ... (vezi toată discuția)