Acum 4 ani am incetat sa platesc un abonament la Telekom. Am primit 2 facturi, dintre care ultima fiind de 375 de lei dupa care, timp de 4 ani nu am mai fost cautata nici macar cu vreun ordin judecatoresc pentru executare silita. Acum o luna am fost sunata de catre un agent de la Kruk pentru a stabili o data in care imi pot achita datoria, abia dupa 4 ani. Intrebarea mea este: daca nu platesc aceasta datorie, dupa 4 ani, mi se mai poate pune poprire prin ordin judecatoresc sau s-a prescris datoria?
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Termenul general de prescriptie este de 3 ani. Daca de la data scadenta a facturilor si pana la acest moment au trecut mai bine de 3 ani, dreptul Telekom de recuperare a creantei s-a prescris. Nu achitati nimic, pentru a nu intrerupe prescriptia. Daca va actioneaza in judecata, formulati intampinare si invocati prescriptia. Aceasta nu se constata din oficiu.
Domnul APET_R repet, nu am fost anuntata pe baza nici unui document in acesti 4 ani ca datoria mea catre Telekom a fost preluata de cei de la Kruk. Doar am fost sunata din senin de catre acel agent. Totul a fost verbal, fara documente
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Moral, nu este ok. Dar legal, va puteti prevala de prescriptie (instrument de sanctionare pentru lipsa de diligenta a creditorului). Dar repet: si prescriptia se invoca de catre dvs.. Acesta este doar un raspuns preliminar, bazat pe info furnizate de dvs.. Daca va actioneaza in instanta recomand sa discutati cu un avocat, pentru a analiza sansele reale de castig.
Creanta la aegrm
dmion
Buna ziua. Am o intrebare. Eu am facut un credit la BRD in 2006. Intr-adevar ca nu am mai platit din diverse cauze. Pt o prioada de vreo 1 an si 6 luni ... (vezi toată discuția)