avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani cu imprumutul.....
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani cu imprumutul.....

Buna ziua, ma numesc Gogoasa Raul si am oferit bani imprumut anul trecut unei femei, pe care nu o cunostea prea mult dar ii cunosteam fiica mai bine. Femeia a plans la telefon si mi-a captat mila si in urmatoarea zii i-am transferat prin serviciul postal "mandat online" suma de 2500 RON, pe motiv ca-si pierde casa. Femeia mi-a promis restituirea lor in decurs de 2 luni si a trecut un an si doua luni de atunci. Am mai vorbit cu fata o vreme spunandu-mi ca mama ei e in Germania si mi-a dat de inteles ca am fost tepuit. Singura dovada pe care o am este chitanta tranzactiei facuta desigur pe o alta persoana dar pe care apare numele persoanei in cauza. Deci ce vreau sa spun e ca eu am dovada ca i-am dat bani dar ea nu are nici o dovada ca mi-ar fi restituit, bineinteles. CREDETI CA AM VREO SANSA?
Cel mai recent răspuns: derzelas , utilizator 20:24, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale, da.
"Art. 1578. - Obligatia ce rezulta din un imprumut in bani este totdeauna pentru aceeasi suma numerica aratata in contract.
Intamplandu-se o sporire sau o scadere a pretului monedelor, inainte de a sosi epoca platii, debitorul trebuie sa restituie suma numerica imprumutata si nu este obligat a restitui aceasta suma decat in speciile aflatoare in curs in momentul platii."
în conformitate cu art. 1191 Cod civil "dovada actelor juridice al căror obiect are o valoare ce depăşeşte suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic sau prin act sub semnătură privată". Cu toate acestea, proba cu martori va fi admisă, iar regulile de mai sus nu sunt aplicabile dacă există un început de dovadă scrisă, adică o chitanţă a aceluia care a împrumutat banii
vaa multumesc din suflet mi-ati trezit o speranta. Urmatorul pas va fi consultarea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme anonim1111 anonim1111 Am 2 astfel de librete facute in anul 1982,in anul 1996 a fost ultima data cand mi a fost scris in aceste librete.Primesc ceva bani dupa acestea sau nu mai am ... (vezi toată discuția)
Cum sa recuperez banii dati cu imprumut? popob popob buna ziua! sora mamei mele obisnuieste sa-si imprumute nepotii cu bani, fara acte dar cu martori. inca din 2006 i-a dat 1.000dolari unui nepot care tot amana ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)