avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un posibil pedofil mi-a întrebat fetița dacă vrea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un posibil pedofil mi-a întrebat fetița dacă vrea să o ducă undeva cu mașina. Am găsit camerele de luat vederi din zonă și am făcut plângere la poliție, dar au spus că nu se poate identifica direct de pe filmare, e adevărat?

Un barbat a urmarit-o pe fetita mea de 10 ani, a oprit langa ea masina si a intrebat-o daca vrea sa o duca undeva. Ea a zis nu, elo a zis ok si a plecat.
Am identificat camere de luat vederi in zona. Am facut plangere la politie si azi ne-au chemat. Ne-au spus ca identificarea nu se poate face pe filmare direct, ci pe poze facute din filmarea respectiva si pentru ca politia nu reusise sa vizualizeze toata filmarea (este vorba despre 2-3 minute), nu ne-a lasat sa-l identificam. Intrebarea este, este adevarat ca identificarea nu poate fi facuta direct pe filmare?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: PRAlyna , utilizator 09:09, 21 Octombrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face identificarea si dupa fotografie si aceasta este regula.
Poliția va face cercetări.
Multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Exista vreo lege care sa stipuleze ca nu pot fi lasati neinsotiti copiii cu varste de pana la varsta de 14 ani?
Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde unde anume să trebuiască să fie însoțiți acești minori. Pe stradă, la școală? Nu cunosc o atare reglementare însă, ar fi recomandat ca, ori de câte ori este posibil, copiii să fie însoțiți de un adult, ca o măsură de prevenție, ținând cont că există potențialul unor pericole oriunde merg ei. Dar și un set de sfaturi utile pentru ei, gen ce să nu facă atunci când merg undeva singuri, reamintirea acestor sfaturi în permanență, ar fi de un real folos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! Da, este vorba de mers la scoala, la gimnastica ,pe strada...
Un reprezentant de la Directia pentru Protectia Copilului care a asistat la audierea fetitei ne-a spus ca daca se intampla ceva cu fetita, eram si noi, parintii, trasi la raspundere intrucat am lasat-o neinsotita, pentru ca exista o lege care spune ca minorul pana la 14 ani nu trebuie lasat neinsotit de un adult nicaieri. Am cautat aceasta lege si nu am gasit absolut nimic...

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Mi s-a furat cainele tritoiu81 tritoiu81 Buna ziua , fac o mica introducere , pe 22 august anul acesta mi s-a spart casa ,( stau la curte ), si am luat masuri senzori , alarma chiar si o camera video ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime michaelan michaelan fiica mea in virsta de 7 ani[clasa2] mergea la scoala .la blocul din fata noastra este statia de autobuz unde se urca impreuna cu colegii.fata a vrut sa treaca ... (vezi toată discuția)