avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un posibil pedofil mi-a întrebat fetița dacă vrea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un posibil pedofil mi-a întrebat fetița dacă vrea să o ducă undeva cu mașina. Am găsit camerele de luat vederi din zonă și am făcut plângere la poliție, dar au spus că nu se poate identifica direct de pe filmare, e adevărat?

Un barbat a urmarit-o pe fetita mea de 10 ani, a oprit langa ea masina si a intrebat-o daca vrea sa o duca undeva. Ea a zis nu, elo a zis ok si a plecat.
Am identificat camere de luat vederi in zona. Am facut plangere la politie si azi ne-au chemat. Ne-au spus ca identificarea nu se poate face pe filmare direct, ci pe poze facute din filmarea respectiva si pentru ca politia nu reusise sa vizualizeze toata filmarea (este vorba despre 2-3 minute), nu ne-a lasat sa-l identificam. Intrebarea este, este adevarat ca identificarea nu poate fi facuta direct pe filmare?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: PRAlyna , utilizator 09:09, 21 Octombrie 2020
Multumesc tuturor!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la recunoasterea individului din imaginile video s-a mutat discutia la insotirea minorului!
Referitor la intrebare, in cazul asta politistul care se ocupa de dosar trebuie sa dispuna efectuarea unei ezpertize criminalistice a imaginilor video mentionate, expertiza ce va fi efectuata de catre Serviciul Criminalistic din cadrul inspectoratului de politie. Va primi ulterior un raport care va contine si printuri/fotografii cu fata individului, extrase din imaginile video, asta daca fata ii este vizibila! In caz ca fata este vizibila se vor face verificari si in baza de date a politiei NBIS (sistemul de identificare și recunoaștere facială). Ulterior se poate efectua o recunoastere din fotografii (procedeu prevazut in Codul de procedura penala la art. 134), la care sa participe victima pentru a-l recunoaste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la urma s-a facut recunoasterea de pe imaginile video, chiar daca acest lucru nu era legal la inceput. Este vorba despre un recidivist, condamnat definitiv acum 5 ani ptr proxenetism cu 2 minore de 14 ani. Nu a recunoscut nimic, a refuzat testarea cu detectorul de miciuni.... asteptam sa vedem.ce se mai intampla.
Multumesc!
Ce inseamna pana la urma, ca timp ?! Ce alte dificultati ati intampinat ?!
Adica dupa vreo 2 saptamani de la intamplare, timp in care putea comite inca 'n' infractiuni...

Psihosex a scris:

Ce inseamna pana la urma, ca timp ?! Ce alte dificultati ati intampinat ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Mi s-a furat cainele tritoiu81 tritoiu81 Buna ziua , fac o mica introducere , pe 22 august anul acesta mi s-a spart casa ,( stau la curte ), si am luat masuri senzori , alarma chiar si o camera video ... (vezi toată discuția)
Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)