avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de arenda teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de arenda teren arabil

Am un contract de arenda pentru un teren arabil , contractul va expira in anul 2023, in contract nu a fost specificat daca pot rezilia contractul mai devreme de acest termen. Avand in vedere ca sunt nevoita sa incerc sa il vand, am nevoie urgenta de bani. Nu pot comenta ca nu s-au respectat clauzele din contract. Doresc un sfat cum trebuie sa procedez pentru a putea vinde terenul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: similachem , utilizator 17:01, 25 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încetarea contractului de arendă poate interveni la expirarea termenului, în cazul special prev. de art. 1850 NCC sau prin consens. Legea nu permite denunţarea unilaterală a contractului de arendare, dar părţile - inclusiv moștenitorii acestora - pot conveni atât la încheierea contractului, cât şi pe parcurs, prin consens, să-l rezilieze.
[ link extern ]
totusi cum trebuie sa fac pentru a putea vinde in vederea obtinerii banilor de care am mare nevoie urgent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de arenda inainte de termen nicoZidaru nicoZidaru Buna ziua, As avea nevoie de niste lamuriri legate de rezilierea unui contract de arenda care nu a expirat. Cum as putea sa il reziliez? Vreau sa imi ... (vezi toată discuția)
Contract de arendă viorel77 viorel77 Cum se reziliază contractul de arendă al terenului arabil? (vezi toată discuția)
Contract de arenda reziliat rolex rolex Un proprietar si/a arendat terenul arabil -10 ha- unei societati comerciale printr-un contract de arenda autentificat la notariat. In contract este mentionat ... (vezi toată discuția)