avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trei coproprietari ai unui imobil nelocuit și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trei coproprietari ai unui imobil nelocuit și neîngrijit, somați, sub sancțiunea triplării impozitului, să curețe curtea: cum se procedează când unul dintre ei nu vrea să plătească pentru curățenie?

Bună ziua. Suntem 3 coproprietari la un imobil, iesirea din indiviziune nefiind încă făcută din cauza opoziției unuia dintre coproprietari (care deține 25%).
Având în vedere că imobilul este nelocuit de mulți ani și neîngrijit, Poliția Locală ne-a somat (după ce în prealabil ne-a si amendat) să curățăm curtea imobilului, în caz contrar urmând să tripleze valoarea impozitului.
Eu (care dețin 50%) si un alt coproprietar suntem de acord cu plata pentru curățenie.
Întrebarea este, pentru cel care nu plătește, este nevoie de vreo formalitate legală (de a fi citat, somat, notificat) cu privire la faptul că urmează a se face curățenie sau pot lua și singur această măsură și apoi să solicit plata conform procentelor deținute?
Cu mulțumiri,
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
având în vedere amenda și somația Poliției, puteți face curățenie și solicita apoi coproprietarului care nu a contribuit să vă despăgubească proporțional cu cota acestuia.
în egală măsură, nu ar strica să îl înștiințați, în scris, înainte.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e corect oare sa ii prezentati situatia INAINTE de curatenie? Daca nu are bani, poate veni sa igienizeze personal un sfert din proprietate, urmand ca ulterior si dv. sa platiti mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pancsyka pancsyka Buna ziua! Imi renovez apartamentul timp de 3 luni. Nu locuim acolo, si nici nu putem sa mergem foarte des, pentru ca nu ne permite locul de munca. Incercam ... (vezi toată discuția)
Obligatie vanzare cota apartament marshanna marshanna Buna ziua, Daca detin o cota dintr-un apartament, mai precis 3/8, iar restul este detinut de o persoana care nu e ruda cu mine, exista vreo procedura legala ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. ... Julia 555 Julia 555 Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea ... (vezi toată discuția)