avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort

Buna
Situatia mea este urmatoarea, eu Nu mai stau cu sotul de ani de zile,dar nu suntem divortati si vreau sa cumpar fiicei mele un Apartment, mentionez ca ea este deja casatorita si vreau ca orice s-ar intampla da ii ramana Ei.
Daca il cumpar si il donez, mi-ar trebui semnatura sotului deci nu merge.
Se poate sa il cumpar direct pe numele ei, dar sa se vada ca vine der la mine, ca sa fie bun propriu (doar al ei? )? Cum as putea sa fac ?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:02, 26 August 2019
Bunurile pe care le achitionati dumneavoastra sunt bunuri proprietate comuna devalmasa, daca nu ati optat pentru regimul separatiei de bunuri, operand comunitatea legala.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea comuna este faptul ca niciunul dintre cei doi codevalmasi nu are individualizata o cota -parte din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi stabilita prin imparteala.

Prin urmare, daca ati dobandi un bun imobil, pentru instrainare, va trebuie acordul sotului.

Da, fiica dumneavoastra poate sa dobandeasca un bun imobil, pretul fiind reprezentat de o donatie din partea dvs.( indicand provenienta sumelor de bani, intrucat veniturile din munca ale sotilor sunt comune).



Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti achizitiona bunul direct pe numele fiicei. Altfel el va fi bun comun al dvs cu sotul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati cu fiica in aceeasi zi un contract de donatie pentru suma de bani pe care i-o dati sa cumpere si ulterior fiica achizitioneaza apartamentul.
Notarul va mentiona in act ca imobilul este bun propriu, in baza acelui contract de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Pot sa cumpar o casa fara sotul meu ?sa fac acte doar pe numele meu.din diferite motive el nu vrea sa apara pe acest act.se poate?astept raspuns va multumesc (vezi toată discuția)
Partaj Marine7777777 Marine7777777 Fostul soț poate vinde mașină cumpărată in timpul căsătoriei fara sa o înștiințeze pe sotia care a contribuit si ea la cumpărarea mașinii chiar ... (vezi toată discuția)